fbpx
Nieuws

Scholen zouden hun energie- en onderhoudslasten moeten inzetten om te renoveren. Dat vindt Olivier Lauteslager van School vol Energie. Hij reageert hiermee op berichten in de media dat er in Nederland duizenden schoolgebouwen verpauperen door geldgebrek.

Voordeliger

Door de oude energie- en onderhoudsrekening onderdeel te maken van de businesscase, wordt het bedrag dat scholen van de gemeente of het Rijk nog nodig hebben veel lager dan bij nieuwbouw of grootschalige renovatietrajecten waarbij niet naar Nul op de Meter wordt gestreefd.

Label C of lager

Uit onderzoek van Energiesprong blijkt dat scholen op het gebied van energiezuinigheid flinke stappen kunnen zetten. Zo heeft slechts zeven procent van de gebouwen een energielabel. Daarvan heeft 75 procent label C of lager. Daarnaast voldoet 80% van de schoolgebouwen niet aan de eisen voor binnenklimaat. “Dus daar valt een flinke winst te behalen. Juist door ambitie op energie en binnenklimaat te combineren kunnen bouwers tot efficiënte integrale oplossingen komen, waarop ze garanties kunnen geven”, zegt Lauteslager.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.