fbpx
Nieuws

150 jaar Wisa in jubileumboek

150 jaar Wisa in jubileumboek

De metaalwarenfabriek Wisa begon in 1865 in Arnhem. Dit jaar viert het bedrijf haar 150-jarig jubileum met een boek over de historie van het bedrijf. Op Installatie.nl een preview.

 

 

De ijzergieterij van weleer is eind 19e eeuw als tradionele metaalwarenfabriek uitgegroeid tot een internationale speler op het gebied van sanitair, verlichting, kranen, armaturen en auto-onderdelen. Het bedrijf, dat in 1912 koninklijk werd, maar dit predicaat door een internationale overname verloor, was steevast met haar hoofdvestiging gezeteld in Arnhem. De initialen van oprichter W. J Stokvis Arnhem leidde uiteindelijk tot de bedrijfsnaam.

 

In 1955, toen metaal langzamerhand vervangen werd door kunststof installatiematerialen stond het bedrijf mede aan de wieg van Vihamij, de Verenigde Industrie en Handelsmaatschappij. Een voormalige fabriek werd omgetoverd tot poppodium: de Stokvishal was tot 1983 een bekende popzaal. In de tweede helft van de vorige eeuw kwam Wisa in verschillende buitenlandse handen, waaronder het Australische GWA en het Finse Sanitec. SInds 2010 is Wisa weer Nederlands, toen het zittende management het bedrijf overnam. Mark Grosfeld is CEO van het bedrijf. Tegenwoordig richt het bedrijf zich vooral op spoeltechniek, en levensloopbestendige badkamers. Op de ISH introduceerde Wisa een nieuw in hoogte verstelbaar toiletelement

 

Fotoserie

Speciaal voor Installatie.nl selecteerden we een aantal historische beelden uit het jubileumboek. Deze kunt u hier bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.