fbpx
Nieuws

150-jarig Cox Geelen hofleverancier

Rookgasafvoerfabrikant Cox Geelen mag zich hofleverancier noemen. Het Limburgse bedrijf kreeg deze onderscheiding ter gelegenheid van het 150-jarig bestaan. Gouverneur Roemer heeft de oorkonde die bij dit predicaat hoort overhandigd aan de trotse ondernemers.

In 1870 begon Theodorus Hubertus Cox in Roermond een kunstsmederij en fabriek in landbouwwerktuigen en kachels. Na zijn overlijden nemen zijn twee zonen het bedrijf over, waarna zoon Henricus in 1935 alleen verder gaat. In 1940 richt het bedrijf zich op rookgasafvoeren en staat de derde generatie aan het roer. Nadat het bedrijf verschillende keren is verhuisd is het vanaf 1970 gevestigd in Eijsden-Margraten.

Sinds 2019 is het Duitse bedrijf Skoberne GmbH volledig aandeelhouder van Cox Geelen. Cox Geelen is zelfstandig gebleven op het gebied van bedrijfsbeleid en houdt zich uitsluitend bezig met het ontwikkelen, produceren en verkopen van rookgasafvoersystemen, ventilatieproducten en warmtepompbehuizingen. Cox Geelen is ISO 9001 gecertificeerd en exporteert naar circa dertig landen wereldwijd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.