fbpx
Nieuws

LG betreedt markt woningventilatie

Een nieuwe speler op de markt voor woningventilatie. Het Koreaanse LG introduceert een plafondmodel wtw-unit, met uv-sterilisatie en fijnstoffilter.

Het gaat om de LG Residential ERV, in feite een kleinere versie (qua luchtstroom) van de commerciële ERV die sinds 2011 door LG wordt geproduceerd.

Luchtzuivering

De nieuwe ERV voor woningbouw zet zwaar in op de luchtzuiveringsfunctie, met een ePM1 filter, dat volgens LG tot 95 procent van het fijne stof afvangt met een deeltjesgrootte van 0,3 micrometer. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van uv nanosterilisatie en een PM 1.0 sensor om te monitoren

Ultraviolet

De UVnano-technologie zorgt voor een schone luchtstroom door voor 99,99 procent te voorkomen dat bacteriën en virussen groeien op de oppervlakken van het voorfilter van de ERV, dat grote stofdeeltjes opvangt voordat ze het huis kunnen betreden.

De LG Residential ERV is compatibel met de LG ThinQ-app en biedt met zijn Dual Laser Fine Dust- en CO2-sensoren realtime monitoring van fijnstof- en kooldioxideniveaus en bediening vanaf elke locatie.

Sturen op CO2 en fijnstof

De ventilatieprestaties worden automatisch aangepast aan de gedetecteerde stof-/CO2-niveaus. De fijnstofsensoren houden in de gaten wanneer het fijnstoffilter moet worden vervangen. Gebruikers ontvangen via de smartphone en afstandsbediening een melding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.