fbpx
Nieuws

Aanhaken bij uitrol slimme meter

De werkgroep ‘lokale marktplaats’, van Convenant Energiebesparing gebouwde omgeving, komt met de toolbox ‘Slim energie besparen’. Deze bevat communicatiemiddelen die installatie- en bouwbedrijven helpt om aan te haken bij de uitrol van de slimme meter. Ook aanbieders van duurzame energieopwekking, zoals zonnepanelen en warmtepompen, kunnen hier gebruik van maken.

Alle Nederlanders krijgen uiterlijk in 2020 een slimme meter aangeboden. De slimme meter biedt, in combinatie met een energieverbruiksmanager, woningeigenaren inzicht in hun verbruik. Ze hebben daardoor meer interesse in energiebesparing door isolatie of door duurzame opwekking van stroom of warmte.

Wat bevat de toolbox?

De toolbox bevat onder andere informatie over de slimme meter en energieverbruiksmanagers. Ook heeft het filmpjes, beeldmateriaal en voorbeeldbrieven voor klanten. Er zijn verwijzingen naar onder andere www.energiebesparendoejenu.nl en www.energieverbruiksmanagers.nl.

De toolbox ‘Slim energie besparen’ wordt de komende maanden verder aangevuld. Zo komt er onder andere een gebruiksvriendelijke ICT-tool, die de plannings- en plaatsingsdata van de uitrol van de slimme meter ontsluit. Voor regio’s, gemeenten en energieloketten komt er binnenkort een Menukaart. Dit is een specifieke set communicatiemiddelen waarmee zij bewoners kunnen aanmoedigen om extra maatregelen te nemen om energie te besparen. Juist op het moment dat ze een slimme meter krijgen.

De werkgroep ‘lokale marktplaats’ bestaat uit vertegenwoordigers van de NVDE (voorzitter), Uneto-VNI (vice-voorzitter), Energie-Nederland, Netbeheer Nederland, ministerie EZK, ministerie BZK en RVO. VNG en Bouwend Nederland ondersteunen het convenant en dragen bij aan de werkgroep ‘lokale marktplaats’.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.