fbpx
Nieuws

Aardgasvrije Willie Wortel gezocht

Duurzame, innovatieve en ondernemende installateurs die goede ideeën hebben over hoe wijken, woningen en gebouwen van het aardgas afgehaald kunnen worden, kunnen voor de ontwikkeling van hun plannen subsidie krijgen van Rijksdienst van Ondernemend Nederland (RVO).

Voor de beste plannen ligt in totaal € 12,8 miljoen klaar. Inzet van RVO is de kosten per vermeden ton CO2 minimaal 30% lager te maken ten opzichte van de huidige praktijksituaties voor aardgasvrije wijken, woningen en gebouwen.

Wie kans wil maken doet er echter goed aan om een degelijk en onderbouwd plan te hebben en dat in te dienen in consortiumverband (liefst met internationale ervaring). RVO heeft daarom tien tips opgesteld, die ondernemers kunnen helpen om de gewenste subsidie binnen te halen.

Concurrerend

In feite vertellen de tips weinig nieuws, maar het is wel raadzaam om je er aan te houden. Zo is het belangrijk om met je idee niet al te veel af te wijken van de programmalijn van RVO. Plannen die kans maken zijn creatief en innovatief. “Het idee of een idee dat erop lijkt, mag niet al in Nederland of in het buitenland bestaan. U kunt wel een variant op een bestaand concept uitwerken. Benoem dat dit een variant is en leg uit waarom uw idee concurrerend of gewoonweg beter is”, aldus RVO.

Installateurs moeten daarnaast kunnen aantonen dat er met het concept daadwerkelijk geld te verdienen is, dat het op korte termijn te implementeren is en dat er klantvraag naar is. Kennis  van systeemintegratie, integratiewarmte en informatietechnologie is gewenst.

Ten slotte, zegt RVO: “Schrijf je niet te laat in”. De inschrijving sluit 11 september 2018.

1 reactie op “Aardgasvrije Willie Wortel gezocht

 1. Peter Mulders schreef:

  Dag beste mensen: Even wat zaken die ik heb gedaan:.
  1: 10 x electriciteit-opwekkende zonnepanelen.
  2: Solarpanelen om zwembadwater te verwarmen.
  3: HR-e -ketel met lineaire stirling- generator die goedkoper stroom opwekt dan het energie bedrijf.
  Electriciteit-verbruik gedaald met meer dan 60 %
  Gasverbruik gedaald met 200m3 aardgas / jaar door Nefit 32 combiturbo te vervangen door de e-vita van Remeha.

  Wat ik wil doen: zwembadpomp vervangen door een zuiniger exemplaar, waterbed met verwarming vervangen door nieuwe gewone matrassen .
  Nog 8 x 300 watt zonnepanelen erbij plaatsen waarbij ik geen stroom meer hoed in te kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.