fbpx
Nieuws

Adviseert u de juiste warmtepomp?

Ruim 250 deelnemers volgden op 9 november het webinar ‘Vuistregels voor het adviseren van de juiste warmtepomp’. Ze stelden meer dan 200 vragen aan het moderatorenteam. Het maakt duidelijk dat er grote interesse is voor advies over wamtepompen. Het webinar is nu terug te kijken.

Onder de kijkers waren opvallend veel mensen die bij architectenbureau’s werken (23 procent). 28 procent van de kijkers werkt bij een adviesbureau. Het aantal installateurs was met 18 procent goed vertegenwoordigd. Ook menig particulier volgde de sessie. Dit bleek uit soms heel specifieke vragen die aan het moderatieteam werden gesteld.

Bestaande woningen

In het webinar legt Simon Tuitel, product manager bij de Vaillant Group, uit hoe je tot een goede ‘educated guess’ kunt komen. Zonder al te ingewikkelde warmteverliesberekeningen. Dan gaat het om welke warmtepomp in een specifieke situatie benodigd is, wat de besparingen van de pomp zijn ten opzichte van bijvoorbeeld een gasketel in dezelfde situatie en in welke tijd de investering in de apparatuur zich zou moeten terugverdienen. Daarbij ligt in dit webinar de nadruk op particuliere, bestaande woningen en de manier waarop die het best van duurzame installaties kunnen worden voorzien.

Want dat zijn juist de vragen die opdrachtgevers steeds vaker aan architecten, installateurs en bouwbedrijven stellen. Wat voor apparaten heb ik nodig om mijn woning te verduurzamen? En in hoe veel tijd kan ik mijn investering terugverdienen?

Voorbeelden

In het webinar worden rekensommen gemaakt en voorbeelden gegeven, gebruikmakend van 11 vuistregels en kengetallen. Daarmee kunnen betrekkelijk eenvoudig alle benodigde berekeningen gemaakt worden.

Het webinar is nu terug te kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.