fbpx
Nieuws
Alternatieve technieken voor energieprestatie

HR Solar, Techneco, Aerspire en Climarad organiseren op donderdag 28 mei een seminar over minder traditionele methoden om de energieprestatie van gebouwen te verbeteren. Zonnewarmte in combinatie warmtepompen en decentrale ventilatie met warmteterugwinning staan centraal.

Daarbij is een belangrijke rol weggelegd voor ketenintegratie, oftewel een samenwerking tussen adviseurs, projectontwikkelaars, conceptontwikkelaars en installateurs. De huidige EPG methodiek en verlaging geeft uitdagingen voor bijvoorbeeld gecombineerde technische oplossingen.

Tijdens het seminar worden op zichzelf staande technische innovaties maar ook oplossingen voor de keteninnovatie en integratie gepresenteerd. Sprekers zijn Robert van Diemen van HR Solar, die ingaat op de verbeterde waardering van zonnewarmte in de EPC, en nieuwe centrale en decentrale technieken voor het gebruik van zonnewarmte. Bart Triep van Techneco gaat in op de koppeling met warmtepomptechniek. Jacco Rijnvis van Climarad houdt een presentatie over hoe een beter binnenklimaat gekoppeld kan worden aan energiebesparing middels decentrale ventilatie met warmteterugwinning. Tenslotte vertelt Esther Philipse van Aerspire over de integratie van pv en zonnecollector in dakvulling: “de dakpan van de toekomst.” Plaats van handeling: HR Solar in De Lier. Aanmelden kan via deze link.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.