fbpx
Nieuws

APK voor schoolgebouwen noodzakelijk’

Schoolgebouwen zouden een periodiek keuring moeten ondergaan met betrekking tot de bouwkundige, energetische kwaliteit én het binnenklimaat

 

 

Dit meldt Bouwend Nederland vandaag in dagblad Cobouw. De belangenorganisatie voor bouwbedrijven doet dit voorstel naar aanleiding van het blijvend slechte binnenklimaat in klaslokalen. Ruim driekwart van de scholen in Nederland voldoen niet aan de normen met betrekking tot CO2-concentratie.

De PO-raad, verantwoordelijk voor de kwaliteit van 7360 basisscholen en instellingen wijt het slechte binnenklimaat aan een ‘achterhaald stelsel van geldverdeling en aanvechtbare prioriteiten’.

 

Budget

Het budget voor (buiten)onderhoud van scholen en de installaties ervan wordt vanaf 2015 overgeheveld van gemeente naar de scholen zelf. Momenteel is de buitenkant van een school de verantwoordelijkheid van de gemeente en de binnenkant van het schoolbestuur. Volgens brancheorganisatie Bouwend Nederland, maar ook Uneto-VNI hét moment om integraal het financieringsprobleem bij de kop te pakken.

 

Meer lezen

Het binnenklimaat van scholen is veelbesproken. Lees hier een blog met voorbeelden van projecten waarbij het binnenklimaat van scholen is aangepakt.

Klik hier voor meer informatie over Frisse Scholen.

In het komend nummer van Installatie en Sanitair een reportage over installatiebedrijf Dekker van Geest, dat al 90 lokalen renoveerde in het Westland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.