fbpx
Nieuws

Badkamer met een buikje

Een badkamerrenovatie waarbij het beschikbare oppervlak in een klap verdubbeld wordt. Woningbedrijf Renswoude past bij de renovatie van 24 huurwoningen in Renswoude de Badkamer Uitbuik Module toe.

In het concept, waar afgelopen week de eerste van werd geplaatst, kunnen van krappe badkamers in huurwoningen wat meer royalere badkamers worden gemaakt. Dat maakt de woning niet alleen prettiger om in te leven, maar ook meer levensloopbestendig voor ouderen. De BUM is ontwikkeld door Holland Staal en Kloeckner Metals ODS Nederland in samenwerking met SlimRenoveren. In Renswoude is de uitbouw toegepast in woningen uit de jaren zestig.

Volledig prefab

De module bestaat uit een volledig geprefabriceerde unit in een staalconstructie, die wordt verankerd aan de verdiepingsvloeren en gevels. De badkamers, met sandwich gevelpanelen, zijn voorzien van sanitair (wastafel/douche/toilet), elektrische vloerverwarming en vochtgestuurde ventilatiebox. Omdat de unit volledig geprefabriceerd is, kunnen bewoners binnen twee dagen weer gebruik maken van de badkamer. Op dag één wordt de bestaande badkamer uitgebroken, het leidingwerk aangepast en de gevel geprepareerd. Op dag twee wordt de module geplaatst en verankerd. In Renswoude hebben de woningen ook nog een aansluiting voor wasmachine en droger gekregen.

Dergelijke uitbuik-badkamers richten zich vooral op de renovatie van corporatiewoningen.

Hieronder een video over het project

1 reactie op “Badkamer met een buikje

  1. frank lommers schreef:

    als je zo naar foto kijkt,was er geen mooiere fotograaf
    een steiger die niet voldoet geen veiligheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.