fbpx
Nieuws

Met je bakfiets naar een klus

Met je bakfiets naar een klus in de binnenstad. Sinds afgelopen donderdag is het realiteit voor monteurs van Coca-Cola, Douwe Egberts en KPN in Utrecht. Vooralsnog doen er geen installateurs mee aan het experiment CityServiceBike.

Nooit meer parkeerproblemen

De monteurs parkeren hun bus bij parkeergarage Vaartsche Rijn aan de rand van het centrum en kunnen daar hun spullen overladen op een (elektrische) bakfiets. Dit zorgt voor minder busjes in Utrecht, een verminderde CO2-uitstoot en een vergrote leefbaarheid in de stad. Ook voor de monteurs is het handiger omdat ze geen moeite meer hoeven te doen voor het vinden van een parkeerplaats, en geen hoge parkeertarieven hoeven te betalen. Na 3 maanden wordt bekeken of de deelnemende service- en onderhoudsmonteurs hun klanten op deze manier sneller, efficiënter en plezieriger kunnen bedienen.

Emissieloos Utrecht

Het CityServiceBike-plan is één van de manieren waarop Utrecht probeert om in 2025 de hele stad emissieloos te bevoorraden. Andere initiatieven zijn bijvoorbeeld de ‘cubicycle’, een fiets op vier wielen met een afneembare container met daarin plaats voor 100 kilo aan postzendingen. DHL test dit voertuig momenteel en ook PostNL start met een soortgelijk initiatief. Verder zijn de horecagroothandels Sligro, DeliXL en Gepu gestart met het gebruik van zogenaamde ‘stop&drop’-locatie. Ze parkeren hun vrachtwagens op enkele gereserveerde plekken in de binnenstad waar ze aan de stekker kunnen. De motor blijft dan niet meer draaien om de koeling aan te houden. Vanaf deze speciale parkeerplaatsen worden meerdere klanten bevoorraad.

1 reactie op “Met je bakfiets naar een klus

  1. […] is het wel de toekomst, met name in grote steden. Installatiebedrijf Feenstra doet mee aan een proef van CityServiceBike om te kijken of een e-bakfiets uitkomst biedt voor parkeerproblemen, hoge parkeerkosten en vieze […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.