fbpx
Nieuws

Aanstaande zaterdag, 20 mei, gaan weer in heel het land bouwplaatsen open op de Dag van de Bouw 2017. Voor het eerst doen ook installateurs mee. Het publiek ziet installatietechnische oplossingen in gebouwen, woningen en infraprojecten. Medewerkers van de deelnemende installatiebedrijven zijn aanwezig om uitleg te geven en vragen te beantwoorden.

TechniekNL geeft negen tips voor grote projecten waarbij u op de Dag van de Bouw 2017 de installatietechniek met eigen ogen kunt bekijken. Hieronder lichten wij er een aantal uit.

Bouw Groninger Forum

Het Groninger Forum is een multifunctioneel cultureel centrum van tien verdiepingen hoog, dat achter de Grote Markt in Groningen komt. Het wordt een ontmoetingsplaats met een bibliotheek, een skylounge, openluchtbioscoop en het nieuwe Nederlands Stripmuseum. Tijdens de bouw paste BAM Bouw & Techniek een innovatieve prefab-methode toe: het bedrijf maakte installatiekooien waarin alle leidingen werden voorgemonteerd.

Fort Krommeniedijk

Het Fort bij Krommeniedijk wordt omgebouwd tot een belevingscentrum over Natuur & Landschap met een woon-werk-trainingscentrum voor autistische jongeren. Er worden onder meer 452 zonnepanelen op het dak geplaatst en het fort krijgt een warmtepomp met openbronsysteem. Medewerkers van installatiebedrijf Herfst geven er graag uitleg over. Het fort is op de Dag van de Bouw geopend tussen 10 en 13 uur.

Willem de Zwijgerkazerne

De voormalige Willem de Zwijgerkazerne in Wezep is onlangs gerenoveerd en omgebouwd naar 79 appartementen. Binnenkort gaat fase 2 van start: het realiseren van zorgappartementen. HulstFlier Installateurs verzorgt bij dit project alle W-installaties, zoals de cv-installaties, water-, gas- en rioolinstallaties.

Klooster Eikenburg

In het hoofdgebouw van het klooster komen sociale huurwoningen voor jongeren, licht verstandelijk beperkten en ‘topsportstudenten’ van het Sint-Joris. Van den Hoff Installatiebedrijf is verantwoordelijk voor de W-installaties. Zo realiseert het bedrijf een warmwatercirculatiesysteem, convectoren en warmteopwekking met pelletketels.

Alle projecten zijn tussen 10.00 uur en 16.00 uur te bezoeken, tenzij anders vermeld. Kijk voor meer informatie en andere deelnemende projecten op de website van de Dag van de Bouw 2017.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.