fbpx
Nieuws

Nieuwe installaties voor Naturalis

Kuijpers en ULC bouwen en vernieuwen samen de complete gebouwinstallaties van Naturalis Biodiversity Center in Leiden. Het is onderdeel van een grootscheepse nieuwbouw- en renovatie-operatie die Naturalis tot eind 2018 ondergaat. Daarbij bouwt Naturalis een gloednieuw museumgebouw en renoveert ze haar bestaande gebouw.

Het nieuwe gebouw huisvest straks het museum, alle laboratoria- en onderzoeksfaciliteiten, de kantoren en de volledige natuurhistorische collectie onder één dak. De uitvoering van de installatiewerkzaamheden gaat rond de zomer van 2017 van start. De gehele bouw duurt naar verwachting tot eind 2018.

Weinig trillingen

Naturalis Biodiversity Center is de thuisbasis van ruim 42 miljoen waardevolle natuurhistorische objecten. Onder de dieren, planten, stenen en fossielen bevindt zich onder meer het bekende, 66 miljoen jaar oude skelet van ‘Trix’. Deze Tyrannosaurus rex werd in 2013 door onderzoekers van Naturalis opgegraven en krijgt straks een ereplaats in één van de negen nieuwe tentoonstellingszalen. Trix en alle andere, unieke objecten vragen stuk voor stuk om een stabiele, trillingsarme omgeving.

Kuijpers en ULC werken momenteel alle installaties uit die daarvoor moeten zorgen, van de klimaat- en ventilatiesystemen tot de beveiligingsinstallatie. Daarnaast voorzien ze het Naturalis-complex van een eigen warmte-koudeopslag, omdat ook duurzaamheid een groot stempel op het bouwproject drukt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.