fbpx
Nieuws

Nieuw nummer vakblad op de mat

Vrijdag 19 mei landt weer een nieuwe editie van Installatie en Sanitair op de deurmat. Centraal staat het thema ventilatie, onder meer met een verhaal over de nieuwe NEN-normen. Maar wat kunt u nog meer van ons verwachten?

De eerste toepassing van klimaatvloeren met PCMcassettes in een renovatie in Amsterdam moet nieuwe praktijkinzichten geven over de techniek van faseovergangsmaterialen. Met de duurzame opslag kan het rendement van de warmtepomp wordt opgekrikt: een alternatieve stap richting energieneutraal.

Kleintje collectief

Geen collectief systeem, maar ook geen individuele cv-ketels. Het is iets er tussenin: een mixvorm van individueel en collectief, met een belangrijke rol weggelegd voor het ventilatiesysteem met warmteterugwinning. Het monumentale wooncomplex Het Schip in Amsterdam kan door ‘kleintje collectief’ straks naadloos overschakelen naar een warmtepomp.

Snelle badkamers

Renovatie van een badkamer betekent stof, herrie, rommel, geen privacy en je kunt niet douchen. Dat geeft overlast voor bewoners en een grote last voor woningcorporaties, omdat die heel veel badkamers in korte tijd aanpakken. Vier voorbeelden van snelle renovaties, naar aanleiding van een prijsvraag van woningcorporatie Mitros.

Beheerst groeien

“We zijn met mooie projecten en ontwikkelingen bezig.” Dit zegt Richard Koelman van installatiebedrijf INCO. Het klinkt bijna te onbezorgd om waar te zijn, maar na jaren van kommer en kwel heeft INCO het lek boven. Koelman: “Als het fundament stabiel is, kan om half vijf de computer uit.”

Klik hier voor een gratis proefnummer of een voordelig (proef)abonnement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.