fbpx
Nieuws

Basisscholen vol met zonnepanelen

Basisscholen vol met zonnepanelen

Vijf basisscholen in Enschede krijgen van de provincie Overijssel 370 zonnepanelen op de Dag van Duurzaamheid, die op 10 oktober gehouden wordt.

 

In totaal worden 370 zonnepanelen geplaatst ontvangen. Deze investering draagt bij aan de ambitie ‘klimaatneutrale basisscholen in 2020’. Op de Dag van de Duurzaamheid, 10 oktober, feliciteert wethouder Jeroen Hatenboer de vijf schoolbesturen met de plaatsing van de panelen op hun schoolgebouwen.

 

Voordelen klimaatneutraal

In 2012 tekenden vijf Enschedese schoolbesturen een intentieverklaring waarin zij aangeven zich samen in te zetten voor frisse en duurzame schoolgebouwen. De besturen en de gemeente voelen het als een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Bovendien zorgen klimaatneutrale, frisse scholen voor een lagere energierekening, een lager ziekteverzuim en betere leerprestaties. De Enschedese Schoolvereniging doet hier ook aan mee en gaat het komende jaar, net als de andere vijf basisscholen, aan de slag met dakisolatie, pelletketels en het plaatsen van slimme meters.

 

370 zonnepanelen

De basisscholen KBS de Troubadour, St. Gerardusschool, De Koning, Enschedese Schoolvereniging en Glanerbrug Zuid hebben respectievelijk 60, 100, 60, 60 en 90 zonnepanelen ontvangen. De energieopbrengst daarvan is te volgen via een zonne-energiemeter, geplaatst in de schoolhallen. De zonnepanelen zijn mede mogelijk gemaakt door de subsidieregeling Duurzame energieopwekking en energiebesparing van de Provincie Overijssel.

 

 

2 reacties op “Basisscholen vol met zonnepanelen

 1. Mark Polman schreef:

  Fantastisch initiatief, zouden meer instellingen kunnen doen met grote gebouwen. Zo kunnen ze hun eigen energie leveren. Maar het probleem is nog steeds de opslag van de energie!!!

  Gelukkig was er nog geld uit de subsidiepot bij de provincie!! Bij de overheid is er weinig of geen geld meer voor!!!!!!!!

  Misschien zou de overheid onderzoek moeten financieren om goede opslag van die energie te ontwikkelen met een deel van de energiebelasting die tegenwoordig behoorlijk hoog is ( met BTW samen soms meer dan 100% van de kosten voor energie!!!!) en waar ze ook nog eens 21% BTW over heffen.

  Mark Polman
  De BouwStijl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.