fbpx
Nieuws

Inregelen: 95% installaties onvoldoende

Inregelen: 95% installaties onvoldoende

Het inregelen en balanceren van een verwarmingsinstallatie kan in bijna alle gevallen beter.

 

 

Dat claimt Caleffi, ontwikkeling en producent van systemen en componenten voor cv, waterbehandeling en duurzame energie. Een goed ingeregelde installatie is voordelig op het gebied van comfort, milieu en energiekosten. Het onderwerp is het thema van de een viertal afleveringen van de Caleffi Academy, die eind 28,29 en 30 oktober op de rol staan in Eindhoven, Utrecht en Zwolle. Wie niet bij deze middagsessies kan zijn, kan op 6 november een webinar bijwonen.

De opleiding gaat onder andere dieper in op waterzijdig inregelen. Het goed inregelen van de debieten is ten tijde van energiebesparingen een hot item. Verder komt het verschil tussen statisch en dynamisch inregelen aan bod. Handmatig inregelen van installaties gebeurt dikwijls op vollast. Veel installaties draaien echter op deellast waardoor druk en debiet anders zijn dan waar ze voor zijn ontworpen.

 

Meer informatie en aanmelding: klik hier.

1 reactie op “Inregelen: 95% installaties onvoldoende

  1. Henk Bouwman schreef:

    Beetje jammer voor deze Italiaanse fabrikant. Het waterzijdig inregelen (WZI) is al in de 90er jaren ingezet met als basis de onderzoeken en uitstekende resultaten bij m.n. scholen van Henk Deinum (Delfzijl). Dit is m.n. noord Nederland medio 2003 door 200 bedrijven min of meer opgepakt met trainingen en diverse projecten. Feit is dat de kennis op dit gebied helaas bij veel bedrijven weinig of geheel niet aanwezig is. In opdracht van Novem heeft Eric Willems (Cauberg Huygen adviseurs) in 2002 een uitvoerig rapport geschreven betreffende dit onderwerp. En verder Robert Petijean (1997 Tour Andersson) Joep van de Ven (1994 CV-Tuning) Ir.W.H. Knoll en ir E.J. Wagenaar (1994 TVVL, ISSO Novem handboek) etc. etc. etc…. Als Caleffi gelijk heeft is er in Nederland kennelijk weinig van terecht gekomen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.