fbpx
Nieuws
kersten techniek kleding recyclen

Kersten Techniek uit Elst en bedrijfskledingspecialist BTN slaan de handen ineen om de textielberg te verkleinen. Reden: versleten en oude bedrijfskleding gaat meestal bij het afval, terwijl het vaak nog goed hergebruikt kan worden.

MVO

Werken aan een fossielvrije toekomst is de missie van Kersten Techniek, dat duurzame technische installaties ontwerpt, bouwt en onderhoudt. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is dan ook een drijfveer om kleding te recyclen. “Werken aan onze eigen duurzaamheid vinden we belangrijk. Maar doordat we hiermee CO2 besparen, kunnen we ook voldoen aan wet- en regelgeving”, zegt Emile van den Boom van Kersten Techniek.

BTN zamelt de oude kleding van Kersten in en transporteert die naar Gaia Circulair. “Van alles wat Kersten inlevert komt een besparingsdocument. In dat document staat hoeveel CO2 en hoeveel water ze hierdoor hebben bespaard”, zegt Judith Kloppenburg van BTN.

Nieuwe producten

De ingezamelde bedrijfskleding kan uit elkaar gehaald worden om weer doek van te maken. Dit doek wordt onder meer gebruikt in de auto-industrie of als isolatiemateriaal. En als er goede kleding tussen zit, selecteert Gaia die uit voor Pōur. Daar werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij maken er bijvoorbeeld tassen, laptoptassen, werkbroeken en overalls van.

Bedrijfslogo

Monteurs van Kersten Techniek krijgen voor hun werk standaard drie broeken, vijf truien, vijf t-shirts of polo’s en een zomer- en een winterjas. “Die jassen gaan zomaar drie jaar mee. Broeken, polo’s en t-shirts slijten sneller”, zegt Van den Boom. “Er gaat dus een hoop kleding doorheen. We gaan straks ook registreren hoeveel kleding dat precies is, wat monteurs bestellen en wat er terugkomt. Op dit moment weten we dat niet. Monteurs gooien oude kleding thuis weg, of het komt weer bij ons. Dan gaat het direct bij het restafval.”

Een bijkomend voordeel van het inzamelen vindt Van den Boom dat bekend is waar oude kleding blijft. “Zo lopen we niet het risico dat anderen rondlopen in kleding met ons bedrijfslogo.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.