Ga naar hoofdinhoud

,

BENG-podcast: welke kansen voor installateurs?

Nieuwbouwnorm BENG brengt grote wijzigingen, maar vooral ook kansen voor installatiebedrijven. Dat vertelt Harm Valk van Nieman Raadgevende Ingenieurs in aflevering 5 van de Installatie.nl Podcast.

“De samenhang tussen gebouwschil en installatie wordt belangrijker”, vertelt Valk, een van de grondleggers van de vervanger van de EPC, die vanaf 2021 moet gaan gelden. Naast dat ventilatiesystemen anders gewaardeerd worden in de bouwregelgeving, krijgt ook de koelfunctie een grotere rol, passief maar ook actief. “Er komt een markt voor maatregelen die de opwarming van de woning beperken. Het beheersen van het zomercomfort wordt wel iets waar installateurs rekening mee moeten gaan houden.”

Vraaggestuurde ventilatie

BENG is volgens Harm Valk de definitieve doorbraak van vraaggestuurde ventilatie. “De keuzevrijheid tussen mechanische (systeem C) en balansventilatie (systeem D blijft), maar de installateur kan niet meer vraagsturing per ruimte op basis van sensorsturing. Je komt niet meer weg met een simpel boxje.”

Check hieronder de podcast. Je kunt hem via deze site of je favoriete podcast-app. Dan kun je je ook abonneren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Met de gratis nieuwsbrief van Installatie.nl ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en actuele ontwikkelingen in de installatiebranche, productnieuws en installatiefouten.

Laatste nieuws

Energie Theater krijgt vervolg

‘Warmtepompmarkt groeit ook zonder plicht’

Salderingsregeling alsnog geschrapt

Streep door verplichting hybride warmtepomp

Nieuwe Installatie op de mat geploft: dit staat erin

Ventilatiesysteem in kast op de galerij