fbpx
Nieuws

Installateur wordt verpleegster

Ze heeft er geen seconde over getwijfeld. Desiree Kon, installateur uit Hardinxveld-Giessendam, verruilt het installatiebedrijf tijdelijk voor de rol van verpleegkundige in het naburige Gorinchemse Beatrixziekenhuis.

De mede-eigenaresse van Zuid-Hollandse totaalinstallateur, tevens voorzitter van Jong Techniek Nederland, is opgeleid als verpleegkundige, en werkte in diverse ziekenhuizen en zorgcentra. Een carrière die ze vaarwel zei, toen ze in 2015 in het installatiebedrijf van haar man Gert Jan Kon stapte. Ze geeft hier gehoor aan de oproep voor ex-zorgmedewerkers, om het oude vak weer op te pakken om de coronacrisis te bezweren.

De plicht roept

“Als verpleegkundige voel je dat de plicht roept. Zo zit ik nu eenmaal in elkaar. Ik heb mijn oude netwerk aangesproken, en me gemeld om lokaal weer in het ziekenhuis actief te worden. Vandaag wordt mijn contract geregeld, dus ik kan deze week waarschijnlijk al in Gorinchem aan de slag. Ook daar begint de druk op de bedden ook al nijpend te worden. De verwachting is dat de piek van corona patiënten er nu aan gaat komen. Ik voel me sterk, gemotiveerd, maar ik vind het ook wel spannend. Want waar gaat dit eindigen?”

Hulp van vele kanten

Het installatiebedrijf draait intussen gewoon door. De 12 mensen van Installatiebureau bezoeken ondanks de beperkingen, en met inachtneming van alle restricties nog gewoon de klanten, zo goed en zo kwaad als het kan. “Ik heb van tal van collega-ondernemers aanbiedingen voor hulp gekregen voor het installatiebedrijf. En dat sterkt me in deze stap. Want naast installatie-ondernemer ben ik net als iedereen ook part-time juf. Eigenlijk heb ik drie banen, haha. Ik vind het wel heel mooi en bemoedigend hoe deze tijd het beste naar boven haalt in mensen. Zonder dat er een financieel belang is. We moeten er samen doorheen.”

1 reactie op “Installateur wordt verpleegster

  1. Mark schreef:

    Heel goed van u, en gezien het ecnomisch perspectief misschien wel een hele goede carrieremove

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.