fbpx
Nieuws

Vuilafscheider krijgt twee standen

Flamco heeft haar lucht- en vuilafscheiders vernieuwd. De nieuwe appendages uit de Xstream-serie hebben nu een Eco en een Max-stand, waardoor gekozen kan worden voor maximale of energiezuinige zuivering van systeemwater.

De afscheiding van lucht- en vuildeeltjes is van groot belang voor een rendabele en probleemloze werking van een centraal verwarmingssysteem. Een schoon en luchtvrij systeem heeft een langere levensduur en een hoger rendement. Zeker bij verlaging van de cv-water temperaturen, een trend in installatieland, is de kans op ongewenste zuurstoftoetreding alleen maar gegroeid.

Opstarten of lagere weerstand

De nieuwe Flamco XStream lucht- en vuilafscheiders heeft twee standen. De Eco-stand heeft een lagere weerstand en drukval. Slechts een gedeelte van het water gaat door de afscheider, zodat de systeempomp minder vermogen hoeft te leveren. De Max-stand wordt vooral gebruikt bij het opstarten van het systeem. Al het systeemwater wordt door de afscheider geleid. Dit heeft als voordeel dat de lucht-, vuil- en magnetietdeeltjes zeer snel worden opgevangen.

Drie versies

Deze afscheiders komen in drie versies op de markt. De XStream Vent luchtafscheider, die de luchtbellen verwijderd. Dit voorkomt corrosie en geluidsoverlast. De XStream Clean vuilafscheider vangt vuil- en magnetietdeeltjes op dankzij een krachtige magneet. Ook is er een gecombineerde variant: de XStream Vent-Clean: een oplossing voor situaties waar het installeren van een afzonderlijke luchtafscheider en vuilafscheider problematisch is. Alle drie de versies beschikken over ingebouwde isolatie, waardoor het warmteverlies wordt beperkt.

Montage zonder installatiefouten

De appendages zijn voorzien van een 360 graden draaibare aansluiting, waardoor ze zowel in verticale, horizontale en diagonale leidingen kan worden geïnstalleerd. De doorstroomrichting van het systeem speelt geen rol; en dat voorkomt installatiefouten. De afscheiders zijn verkrijgbaar met drie verschillende aansluitingen: met binnendraad, met compressiefitting en met vlakdichtende buitendraad voor compacte en snelle installatie in bestaande systemen.

Service-indicator

Een geïntegreerde service-indicator vervangt afzonderlijke stickers. Deze geeft aan wanneer de XStream Clean het laatst is doorgespoeld of wanneer XStream Vent het laatst is geventileerd in de MAX-modus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.