fbpx
Nieuws

Betere bijscholing techniekdocenten’

Betere bijscholing techniekdocenten'

De extra middelen voor het techniekonderwijs moeten worden ingezet om techniekdocenten bij te scholen.

 

 

Dit zegt installateursvereniging Uneto-VNI in een reactie op de Miljoenennota. Het kabinet trekt vanaf 2015 elk jaar 25 miljoen uit voor een prestatiemodel voor het middelbaarberoepsonderwijs. Mbo-opleidingen worden voortaan afgerekend op hun prestaties. Voor technische opleidingen die zicht bieden op werk, komt een apart potjes van 75 miljoen euro extra. Uneto-VNI vindt dat er in de kabinetsplannen onvoldoende gerichte aandacht is voor bijscholing van techniekdocenten. Onderwijsinstellingen beschikken tegenwoordig over één pot van waaruit investeringen in personeel, materiaal en gebouwen moeten worden gedaan, de zogeheten lumpsum-financiering. Voorzitter Titia Siertsema: “Wij vinden dat de lumpsum bekostiging van het techniekonderwijs moet worden aangepakt. Er moeten garanties komen dat scholen de extra middelen voor techniekonderwijs ook voor dat doel gaan inzetten.” 

 

Btw en renovatie

De branchevereniging is tevreden met de verlenging van de lage btw voor renovatie tot 1 juli 2015. Het kabinet neemt volgens Uneto-VNI goede maatregelen om de woningmarkt te verbeteren. Siertsema: “Het wordt aantrekkelijker om te verhuizen. Dat levert de installatiebranche veel werk op. We betreuren het wel dat vrijstelling van gift voor verbouwing of hypotheek van een huis tot maximaal € 100.000,- verdwijnt.” Ook spreekt Siertsema de hoop uit dat het kabinet meer ruimte creëert voor renovatie en het langer zelfstandig kunnen blijven wonen van ouderen en mensen met een beperking, twee ontwikkelingen die goed zijn voor de orderportefeuille van installateurs. Verder blijft Uneto-VNI pleiten voor CO2-metingen in scholen, ten einde het binnenklimaat hier te verbeteren.

 

 

1 reactie op “Betere bijscholing techniekdocenten’

  1. Floor schreef:

    Het is heel simpel. Techniek docenten maar eigenlijk alle vakgerichte docenten zouden eigenlijk met 1 been in het bedrijfsleven moeten staan en zodoende ook meedraaien. Deze combinatie maakt dat leraren op de hoogte zijn van de huidige stand van zaken en dat onderwijs en bedrijfsleven in de pas lopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.