fbpx
Nieuws

Bewust Veilig, niet alleen vandaag

Op bouwplaatsen, projecten en in bedrijven verspreid over het land wordt op vrijdag 16 maart stilgestaan bij veilig werken. Bouwend Nederland, Uneto-VNI, Aannemersfederatie Bouw, de Governance Code Veiligheid in de Bouw en andere stakeholders organiseren dan voor de tweede maal Bewust Veilig. Doel van de dag is om aandacht te vragen voor de veiligheid op de bouwplaatsen zodat iedereen aan het einde van de werkdag weer gezond en veilig naar huis gaat en aan het eind van zijn loopbaan ook gezond en fit met pensioen.

Bekijk hier verhalen van collegabedrijven die vandaag stil staan bij de veiligheid op de werkvloer.

Vallen van hoogte is hofleverancier van het aantal doden en gewonden dat jaarlijks op bouwplaatsen valt. In 2017 vielen 20 doden te betreuren. Uneto-VNI en Bouwend Nederland hebben op hun sites informatie staan over onder meer arbeidsomstandigheden en toolboxen.

Nooit beknibbelen op veiligheid

Doekle Terpstra, voorzitter van Uneto-VNI: “Elk ongeluk is er een teveel. Daarom is het belangrijk dat we extra aandacht schenken aan veilig werken. Veilig werken op grote projecten doe je samen: opdrachtgevers, bouwers en installateurs. Met preventieve maatregelen en optimale communicatie over de veiligheidsrisico’s kunnen we grote stappen maken. We werken op veel projecten onder grote tijdsdruk, maar dat mag nooit een excuus zijn om te beknibbelen op veilig werken.”

Tijdens de eerste Bewust Veilig op 17 maart 2017 werd op meer dan 2000 verschillende werklocaties van 125 bouw- infra- en installatiebedrijven stilgestaan bij de veiligheid op de werkvloer. In totaal deden vorig jaar ongeveer 45.000 medewerkers, opdrachtgevers en ketenpartners mee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.