fbpx
Nieuws

JEE-O breidt flow serie uit

JEE-O heeft haar flow series uitgebreid met een stijlvolle wanddouche en een -kraan. De serie is ontworpen door de Italiaanse topontwerper Brian Sironi. Met deze toevoegingen is de collectie compleet. De uitgebreide flow series is dit jaar te bewonderen bij de stand van Itlas op de Salone del Mobile in Milaan.

Het is niet de eerste keer dat JEE-O nieuwe badkamer elementen aan de collectie van Sironi toevoegt. Vorig jaar nam het Amsterdamse designers duo Grand & Johnson al de uitdaging aan om een bad en waskommen te ontwerpen voor de serie.

Vorm van water

Uitgangspunt voor Sironi’s ontwerp voor de flow series is de vorm die water aanneemt van het object waarin het zich bevindt. Tot het water uit de kraan stroomt en vrij is om elke vorm aan te nemen, heeft het de vorm van de leidingen waar het doorheen stroomt. Leidingen die normaal gesproken niet zichtbaar zijn, omdat ze verstopt zitten achter de muren en onder vloeren.

Vrouwelijke kraan

Met de kranen uit de flow series worden de leidingen zichtbaar en lopen ze door tot in de badkamer. Het was de wens van ontwerper Sironi om een vrouwelijke kraan te ontwerpen. Hierdoor zou de tuit moeten verdwijnen. Het resultaat is een kraan met een vloeiende, zachte lijn en ronde vormen, waar het water op een verrassende manier uitkomt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.