fbpx
Nieuws

Bouwaanvraag vanaf 1 juli aardgasvrij

Woningnieuwbouw onder de 50.000

Bouwers en ontwikkelaars hebben het nakijken. Minister Wiebes van Economische Zaken heeft besloten dat nieuwe woningen waarvoor de bouwaanvraag na 1 juli gedaan wordt in principe niet meer kunnen rekenen op een gasaansluiting.

De minister concludeert dat intensief overleg met de betrokken partijen heeft uitgewezen dat de ingangsdatum van 1 juli niet te vroeg is. De bouwsector trapte vorige maand nog op de rem. De minister ging te hard, vonden de leden van het Lente-akkoord, waarin onder Neprom, Aedes en Bouwend Nederland vertegenwoordigd zijn. Die snelheid zou volgen hen leiden tot extra kosten en vertraging in de bouwproductie. Dit omdat veel lopende bouwplannen moeten worden herzien, en herberekend worden. De branchepartijen stelden voor om een half jaartje te wachten.

De Wet Voortgang Energietransitie (VET) regelt dat de aansluitverplichting van nieuwbouw op het gasnet gaat verdwijnen. Omdat de wet ook bepaalt dat een netbeheerder geen andere werkzaamheden mag uitvoeren dan nodig voor de uitvoering van de wettelijke taak, is dit feitelijk een gasverbod voor nieuwbouwwoningen.

1 reactie op “Bouwaanvraag vanaf 1 juli aardgasvrij

  1. Peter Middelkoop schreef:

    Zo zie je maar weer dat de politiek onderdruk staat van die oliebedrijven en hun aandeelhouders. Er wordt wat gelobbyd door die geldwolven met hun aandeelhouders.
    Meneer Wiebes laat u goed voorlichten en kijk over de grenzen heen.
    Paniek voetbal heeft geen zin. We halen best het akkoord van Parijs maar dan moet je wel wat tegengas geven en je niet laten misleiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.