fbpx
Nieuws

Briza Fresh wint ISSO Award

Briza Fresh wint ISSO Award

De Briza Fresh mini LBK, een co-creatie van Jaga en ClimaRad, heeft de ISSO Award 2014 gewonnen.

 

 

De combinatie Jaga en ClimaRad was een van de drie finalisten die zijn inzending voor de ISSO-Award voor circa 200 gasten mocht presenteren. Zoals de laatste jaren traditie is op het ISSO-Najaarsoverleg, werd ook dit jaar de ISSO-Award uitgereikt. Het thema voor de inzendingen dit jaar was co-creatie; marktpartijen konden daarbij laten zien dat zij in staat zijn op een innovatieve wijze samen te werken aan een project of product. De samenwerking tussen Jaga en ClimaRad, in veel projecten concurrenten van elkaar, was alleen al door hun partnerkeuze bijzonder.

 

Mini-LBK

De Briza Fresh mini LBK is een kleine, decentrale luchtbehandelingskast . Het toestel kan per ruimte zowel verwarmen als koelen, op hoge of lage temperatuur, het ververst decentraal de lucht in de ruimte met warmteterugwinning en kan sturen op zowel CO2 als vochtigheid. “Het is een product dat geen van onze beide bedrijven zo snel alleen had kunnen ontwikkelen”, zegt Jan Verdonck van Jaga. “Een dergelijke productontwikkeling zou voor een bedrijf zeker drie jaar kosten. Door onze samenwerking hebben we het product in negen maanden kunnen ontwikkelen.” Jaga en ClimaRad zien voor de Briza Fresh mini LBK vooral veel kansen bij herbestemming en renovatie. In plaats van dat men een grote, centrale luchtbehandelingskast plaatst waarbij nieuwe kanalen voor ventilatie en koeling nodig zijn, kan de Briza Fresh mini LBK snel en eenvoudig in elke ruimte het klimaat lokaal optimaliseren.  De twee andere finalisten van de ISSO-Award 2014 waren Interflow, onderdeel van BAM Techniek, en Klostermann Nederland BV.

1 reactie op “Briza Fresh wint ISSO Award

  1. […] een samenwerking met radiatorfabrikant Jaga, eveneens uit België. In deze samenwerking wordt de Briza Fresh op de markt gebracht; een decentraal toestel waarmee naast verwarming en ventilatie, ook koeling in […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.