
Ook BUVA gaat warmtepompen op de markt brengen. Het bedrijf heeft een samenwerking met Techneco opgetuigd. Het bedrijf gaat de lucht/water-warmtepomp Loria en de hybride Elga in haar assortiment voeren. De all-electric oplossing, die onder de BUVA-vlag EcoClimate gaat heten, komt in vermogens van 4 tot 10 kW. De Elga, de hybride oplossing van Techneco die kan samenwerken met de HR-ketel, komt in een variant onder BUVA-vlag: de EcoClimate Hybride.
Door de samenwerking heeft BUVA nu ook een warmtepomp-oplossing voor verwarming, koeling en tapwater in haar bouw- en installatiegamma. In het concept, voor nieuwbouw en renovatie, zitten ook boilervaten van 190 (optioneel geïntegreerd) tot 500 liter.
De EcoClimate kan uitgevoerd worden met een twee zone-regeling. Daarmee is het mogelijk om twee zones apart te verwarmen of te koelen en zijn er twee verschillende afgiftesystemen mogelijk, zoals vloerverwarming op de begane grond en radiatoren op de bovenverdieping.
De BUVA-introducties zullen te zien zijn op vakbeurs VSK.
Gratis met Installatie.nl naar de VSK-beurs?
[…] Tel daarbij op de klassieke warmtepompfabrikanten en enkele handelsbedrijven die de techniek opnemen, en de bezoeker zal het weten: de warmtepomp is op dit moment het voornaamste technische oplossing […]
We krijgen allerlei merken warmtepompen op markt , op daken, op steunen langs gevels met grote diameters leidingen aangekoppeld gaan deze foei-lelijke warmtepompen verschijnen , waarom niet warmtebronnen(aardwarmte) slaan centraal per woonwijk waaraan een serie huizen worden gekoppeld beheert door energie maatschappijen ?, die dan tevens in de buurt van de bron zonnepanelen op hoge platte daken uit zicht plaatsen zodat twee circuits electra en warmte door de straat huizen/bedrijven worden binnen gevoerd .Okay straten zullen weer open moeten en leidingen zullen extra groot moeten worden uitgevoerd om warmte en spanningverlies te minimaliseren , maar uiteindelijk is het miljarden euro,s besparen , dan iedereen maar apart warmtepompen en zonnepanelen zelf in te laten kopen en onderhoud te laten doen . Ik denk dat als je dan ook nog alle bronnen en alle zonnepanelen aan elkaar koppelt als een ringleiding per woonplaats bij storing toch genoeg capiciteit behoudt om snel via het ringleiding circuit huizen /bedrijven sneller weer van energie te voorzien. Waarom gaat Wiebes niet snel met de energiemaatschappijen om de tafel om Nederland centraal geregeld door de overheid te verduurzamen en laat bedrijven /huishoudens maar aanmodderen ?