fbpx
Nieuws

Chinese innovatieprijs naar Emmen

De Showersave QB1-21D-HE van Q-Blue uit Emmen heeft in China een innovatieprijs gewonnen. De wisselaar wint 78 procent van de energie terug uit het opwarmen van douchewater. Het bedrijf won de prijs op de 23e editie van het Passive House congres in Gaobeidian, China.

Het levert vooral veel op in combinatie met een lucht/water warmtepomp. Een warmtepomp hoeft in deze combinatie namelijk minder hard en/of minder lang te werken om warm water te maken. Dit betekent niet alleen een lager energieverbruik, ook maakt het minder lawaai. Wanneer de warmtepomp gebruik maakt van een buffervat, hoeft ze door de wisselaar vaak ook minder groot worden uitgevoerd.

Ook in all-electric oplossingen levert het toepassen van een douchewater warmtewisselaar voordelen op. Hierdoor kan de warm water oplossing veel minder groot of zwaar worden uitgevoerd.

Een douchewater warmtewisselaar werkt middels het tegenstroomprincipe. Het is een eenvoudig apparaat, er zitten geen bewegende delen in en eveneens geen electronica. Sanitairwater en afvoerwater komen niet met elkaar in contact. In de afgelopen tien jaar zijn er ruim 70.000 douchewater warmtewisselaars geplaatst verspreid over meerdere Europese landen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.