fbpx
Nieuws

Cloud GBS zoekt samenwerking op

Vanuit elke plek in een gebouw de installaties aansturen en beheren. Het cloudbased gebouwbeheersysteem Hero Balancer gaat samenwerken met de hardware van Wago Nederland, Wavin en Syrinx Industrial Electronics. De fabrikanten staan samen op de VSK.

De wereld van slimme gebouwen ontwikkelt in een razend tempo. Om de gebruiksvriendelijkheid voor gebruikers van het pand te verhogen kunnen tegenwoordig vrijwel alle aspecten van een gebouw online gebracht worden. Dit gebeurt vaak door verschillende partijen, elk gespecialiseerd in hun eigen expertise. In het gebouwbeheersysteem (GBS) van Hero Balancer gaat dit gebundeld worden.

De gebruiker heeft behoefte aan één systeem voor het beheer en monitoren van zijn gehele gebouw, zegt Hero Balancer. De meest logische plek hiervoor is het gebouwbeheersysteem (GBS) van de gebruiker. Het innovatieve GBS van Hero Balancer biedt hierin uitkomst.

Het systeem van Hero Balancer draait volledig in de Cloud. De hardware op locatie is slechts een doorgeefluik voor wat er in de Cloud wordt berekend en ingesteld.Doordat de software niet lokaal maar in de Cloud draait kunnen er zeer gemakkelijk aanpassingen, verbeteringen en uitbreidingen toegepast worden. Zo kan ook de hardware van derden in enkele klikken softwarematig aan het GBS worden gekoppeld.

Zone’s maken in installatie

De vrij programmeerbare PLC’s  Wago Nederland, de radiatoren en vloerverwarming van Wavin en de draadloze binnenklimaatsensoren van Syrinx Industrial Electronics gaan samen met Hero Balancer gebouwen slimmer, duurzamer en gebruiksvriendelijker maken. De verschillende hardware met compleet verschillende functies kunnen eenvoudig gekoppeld worden aan het slimme Cloud-GBS.

Door deze samenwerking kunnen bijvoorbeeld zone’s gemaakt worden in een een (utiliteits)gebouw, waar dat voorheen door technische beperkingen van het leidingwerk niet mogelijk was. De regeltechniek kan worden aangepast met de gebruikersfunctie van een pand. Doordat sensoren draadloos worden aangebracht, is geen extra bekabeling nodig. Zo wordt de drempel om meer meetpunten te creëren lager, en dat kan bijvoorbeeld ook handig zijn wanneer er op meerde plaatsen gemeten moet worden.

De samenwerking is dan ook ontstaan vanuit verschillende behoeftes van zowel klanten als installateurs in de praktijk. Door de betrouwbare hardware voor de sturing van de installatie te combineren met draadloze binnenklimaatsensoren, slimme thermostaatknoppen en een Cloud-based regelsysteem kan van elk gebouw een slim, duurzaam, gezond en gebruiksvriendelijk gebouw gemaakt worden.

De vier partijen staan gezamenlijk op de VSK in Utrecht, in hal 10 023.

VSK Nieuwscafe: hele beursweek interviews
In hal 10 kun je de hele week luisteren en kijken naar interviews met fabrikanten, branchekopstukken en installateurs. Het VSK Nieuwscafe wordt live gestreamd op Installatie.nl. Het Nieuwscafe zit in hal 10 stand A040. Voor het complete programma kijk hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.