fbpx
Nieuws

Corona-protocol: veel vragen

Digitaal werken, werk uitstellen of verplaatsen, tilhulpmiddelen inzetten en vooral vooraf contact zoeken met klanten en opdrachtgevers.

Installateurs kunnen prima doorwerken met inachtneming van de nieuwe protocollen. Maar ze moeten er wel creatief mee omspringen. Met name het reizen van en naar klussen, en de benoeming van de zogeheten ‘corona-deskundige’ is een dingetje.

Het advies is bijvoorbeeld om niet meer met twee mensen een cv-ketel op te hangen, maar tilhulpen te gebruiken. Ook apart reizen is het devies: niet met veel mensen opgepropt in een busje, zo bleek uit het webinar dat Techniek Nederland vandaag mede organiseerde. Ook toiletten moeten na elk bezoek worden gereinigd.

Veel vragen over het nieuwe protocol Samen Veilig Werken dat werkgevers en werknemers in de bouw en installatietechniek hebben opgesteld. Alleen al naar het webinar dat dinsdagmiddagmiddag gehouden werd, keken duizenden mensen uit de branche. De door ketenpartijen ingestelde helpdesk Corona wordt overspoeld met vragen.

Hier kunt u het webinar terugkijken.

Het protocol is opgesteld voor bedrijven in de techniek, en is een voorwaarde om in deze tijden te kunnen blijven doorwerken. Naast deze vuistregels zijn uiteraard ook de RIVM-richtlijnen leidend.

Klik hier voor de Helpdesk Corona Bouw en Techniek

De gedragsregels worden de komende periode actief naar werkgevers en werknemers in de bouw- en technieksector gecommuniceerd. De belangrijkste punten zijn: ga zo veel mogelijk zelfstandig naar de bouwplaats, werk in kleine vaste teams op vaste locaties, houdt 1,5 meter afstand en overleg en eet niet samen in een bouwkeet.

Klantenwerk aan huis

Voor werkzaamheden in huis is het belangrijk dat bewoners zoveel mogelijk in een andere ruimte verblijven, zij en de werknemers niet verkouden of ziek zijn en dat er 1,5 meter afstand wordt gehouden. Ook moeten installateurs hun klanten van tevoren actief gaan bellen. Is de klant akkoord, is de werkplek ‘coronaproof’, is de bewoner gezond?

Bij gezondheidsklachten mag de klus niet doorgaan, mits die niet strikt noodzakelijk zijn. Storingen en lekkages die opgelost móeten worden, vallen niet onder het protocol. Dan wordt aangeraden zo voorzichtig mogelijk te werk te gaan, en elk contact met mogelijke ziektebronnen te vermijden.

Check hier het protocol Samen Veilig Doorwerken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.