fbpx
Nieuws

Een defect in de installatie van het Metzo College in Doetinchem heeft ervoor gezorgd dat een derde van het schoolgebouw blank is komen te staan. Een gesprongen ventiel heeft er voor gezorgd dat water meer dan een dag door het gebouw kon lopen, schrijft De Gelderlander.

De oorzaak zit volgens dagblad De Gelderlander in een gesprongen drukventiel van de hoofdboiler van het gebouw, waarin een vmbo-school is gevestigd. Het lek is zaterdag ontstaan op de vijfde verdieping, waardoor er grote waterschade is ontstaan bij de onderliggende verdiepingen. De lekkage werd na een dag opgemerkt door een kerkgenootschap dat in het weekend gebruik maakt van het gebouw. Dat is maar goed ook, want afgelopen weekend was het eerste week van de schoolvakantie. De schade loopt volgens de krant in de tienduizenden euro’s.

Het Metzo College werd in 2006 opgeleverd, en won toen de Scholenbouwprijs. Het gebouw, ontworpen door Erick van Eegaraat wordt sindsdien achtervolgt door gebreken. Zo bleek de schuine gevel op veel plekken lek, en waren er problemen met het binnenklimaat en de zonintreding. Uiteindelijk trof de bouwer van het Metzo College een schikking van 2 miljoen euro met de Achterhoek VO, waar de school onder valt. Het architectenbureau ging in 2009 failliet, en ontliep daardoor aansprakelijkheid voor de bouwkundige gebreken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.