fbpx
Nieuws

Delft experimenteert met energiedeals

Delft experimenteert met energiedeals

De gemeente Delft heeft een E-Deal ondertekend die moet leiden tot vier proeftuinen voor energieneutrale of zelfs energiepositieve woningen.

 

De gemeente maakt hiervoor afspraken met  de coöperatieve vereniging Delft E Design, dat huurders en eigenaren van woningen begeleidt in het terugdringen van hun energiegebruik.

 

Lokale partners 

Met het sluiten van E-Deals maakt de gemeente met lokale partners concrete afspraken die bijdragen aan de ambitie Delft Energieneutraal 2050. Delft E Design is een coöperatieve vereniging van een aantal leden van Delft Design die een bewonersgerichte aanpak van de bestaande woningvoorraad ontwikkeld hebben. Door middel van een 4-tal proeftuinen gaat Delft E Design bewoners begeleiden zodat hun bestaande woningen energieneutraal en misschien zelfs energiepositief worden gemaakt. De te ontwikkelen proeftuinen en aanpak zullen dienen als voorbeeld voor de bewoners van de Delftse Verzetstrijdersbuurt, de Poptahof, het Agnethapark en van monumentale panden in de Binnenstad. Uiteindelijk willen Delft E Design en gemeente Delft hiermee een aanpak ontwikkelen die niet alleen als voorbeeld kan dienen voor andere wijken in Delft maar ook voor andere gemeenten in Nederland.

 

Minder fossiele brandstof 

De gemeente Delft ondersteunt lokale initiatieven op het gebied verduurzaming van de bestaande woningvoorraad, zonne-energie en duurzame energie coöperaties. In 2050 wil Delft alleen nog energie gebruiken van zon, wind, biomassa en aardwarmte voor alle gebouwen en voor het verkeer en vervoer. De gemeente doet een beroep op lokale bevolking en bedrijfsleven om samen innovaties te ontwikkelen en te initiëren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.