Ga naar hoofdinhoud

Designradiator bekroond

De designradiator Beams van fabrikant Vasco krijgt een Red Dot Award voor het productdesign

 

De designradiator Beams van Vasco is uitgevoerd in een zogenaamd ‘gesloten model’ met een hoog rendement dat bestaat uit geëxtrudeerde aluminium profielen. De gekleurde profielen zijn zo vormgegeven dat de radiator optimaal warmte afgeeft en hiermee ook geschikt is voor lage temperatuursystemen. Er zit slechts 2 liter water in de radiator, in plaats van de gebruikelijke 10 liter, waardoor hij sneller op temperatuur is. Vasco claimt dat de warmte drie tot vier keer sneller afgegeven wordt dan een traditionele radiator en er is geen warmteverlies via de muur, dankzij de optimale positionering van de convectielamellen achteraan. Dit zorgt voor een energiebesparing tot wel 15%. Klik hier voor meer informatie.

 

Expostie

De feestelijke uitreiking van de Red Dot vindt plaats op 7 juli 2014 in het Aalto Theater in Essen, te midden van ongeveer 1200 gasten uit de hele wereld. Aansluitend op het Red Dot Gala wordt de winnaarstentoonstelling in het Red Dot Design Museum geopend. Daar vindt met ongeveer 2000 exposanten en meer dan 4.000 vierkante meter ’s werelds grootste tentoonstelling van modern design plaats. Dit jaar hebben 1.816 fabrikanten, designers en architecten uit 53 verschillende landen hun project of product ingediend bij Red Dot. De jury had enkele dagen nodig om de maar liefst 4.815 ontwerpen te testen, bespreken en evalueren.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Met de gratis nieuwsbrief van Installatie.nl ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en actuele ontwikkelingen in de installatiebranche, productnieuws en installatiefouten.

Laatste nieuws

Clivet: serie monoblocks op propaan

Zorg voor een stage die je nooit vergeet

Premium

Duur, traag en gedoe: maar aantal CO-vrij installateurs groeit fors

Itho Daalderop start met vervangen Vincents

Deelmobiliteit wint aan populariteit

Girls Day: meer vrouwen in techniek