fbpx
Nieuws

Diederik Samsom op Vakbeurs Energie

Diederik Samsom, medeauteur van het Fit for 55 klimaatmaatregelenpakket van de Europese Commissie, gaat tijdens de opening van Vakbeurs Energie 2021 in gesprek met Techniek Nederland-voorman Doekle Terpstra en Maxime Verhagen van Bouwend Nederland.

Het discussiepanel wordt gecompleteerd door Marjolein Demmers van Natuur en Milieu, Steven van Eijck van de RAI Vereniging en kroonlid van de SER en Theo Henrar van FME.

Samsom is kabinetschef van Europees commissaris Frans Timmermans, die belast is met de uitvoering van het EU-klimaatbeleid. Samsom ondersteunt Timmermans sinds 1 december 2019 bij de ontwikkeling van een Green Deal en een Europese klimaatwet. Eerder was hij energie- en klimaatwoordvoerder van de PvdA in de tweede kamer en later partijleider van de sociaaldemocraten.

CO2-reductie van 55%

Fit for 55 geeft invulling aan de Europese doelstelling om voor 2030 een reductie van de netto broeikasgasuitstoot van ten minste 55% ten opzichte van het niveau van 1990 te realiseren. De verwachting is dat een groot deel van het Fit for 55 pakket al op 1 januari 2023 in werking treedt. Ter gelegenheid van de officiële opening van Vakbeurs Energie en de Nationale Energie Week op dinsdag 12 oktober, licht Samson het programma toe.

Fit for 55 is een uitwerking van de Europese klimaatwet die deze zomer door de Europese politiek werd aangenomen. Nederland heeft in zijn eigen klimaatwet een CO2-reductie van 49% beloofd en moet nu extra aan de bak om die steviger ambitie waar te maken. Overigens is de 55%-reductie een Europese verplichting. Lidstaten zullen onderling nog gaan uitmaken wie verantwoordelijk wordt voor welk deel. Tijdens de begrotingsonderhandelingen vorige week werd al wel duidelijk dat het demissionaire kabinet volgend jaar miljarden uit wil trekken om in de pas te blijven lopen met de Europese doelstellingen.

Nationale Energieweek en Vakbeurs Energie

De Nationale Energie Week is een cluster van zakelijke netwerkevents in het kader van de energietransitie. In de volledig gevulde Brabanthallen vinden van 12 tot en met 14 oktober Vakbeurs Energie en de vakbeurzen Zero Emission | Ecomobiel, PREFAB en Industrial Heat & Power plaats, met daarbij een inhoudelijk programma van zo’n 200 workshops, seminars en congressen.

De Nationale Energieweek vindt plaats van dinsdag 12 oktober tot donderdag 14 oktober in de Brabanthallen in Den Bosch. De toegang is gratis.

3 reacties op “Diederik Samsom op Vakbeurs Energie

 1. michel schreef:

  mijn hemel, is diederik nog steeds niet uitgeschnabbeld.

 2. Nos-gha schreef:

  Succes.
  Hier te geef: Charm-Farm

  Verdiensten in collectebus pink ribbon, svp.

  Gr nos-gha

 3. Nos-gha schreef:

  Diederik, denk aan ook je eigen welzijn.
  Ik weet het, je krijgt het voor elkaar.
  Dromen waarmaken hebben ook een bepaalde doom..
  Ik waak voor automatische reflexen.
  Lieveling, simpel gezegd gaat alles per seconde,
  Niet dat uurtje erna.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.