fbpx
Nieuws

Diploma energieneutraal bouwen

Op 20 september start in Ede de driedaagse Praktijkcursus energieneutraal bouwen en renoveren. De cursus van stichting KERN is bestemd voor wie energieneutraal bouwt of renoveert in de bouwuitvoering als vakman, aannemer of installateur.

Wetenschappelijke kennis en de bouwpraktijk gaan in deze cursus hand in hand. Je leert te begrijpen hoe je je kennis in de praktijk toepast. Je wordt alert op details en op de samenhang van de disciplines die bij een passiefhuis een integraal geheel vormen. De docenten zijn doorgewinterde experts op het gebied van energieneutraal bouwen en renoveren, met verschillende specialismen: Clarence Rose (passiefhuistechnologie), Henk Wegkamp (haalbaarheidsanalyse) en Carl-peter Goossen (integraal bouwen).

Enthousiast

“Deze cursus heeft mij veel meer inzicht gegeven in detailleringen dan ik op hoofdlijnen al wist. Met veel praktijkvoorbeelden en een beetje bouwfysica leer je snel waar het mis kan gaan als men niet deskundig luchtdicht bouwt of extra isolatie aanbrengt. Als je dan met gemotiveerde vakmensen bij elkaar zit die allen leergierig zijn, word je alleen maar enthousiaster over bouwen volgens de Passiefhuis-principes,” aldus Oskar Oldeman van Promantor-Bouwnext.

Cursusinformatie

De cursusdagen zijn op 20, 21 en op 22 of 26 september. Op dag één staat de interdisciplinaire basis centraal van comfortabel en betaalbaar energieneutraal bouwen met passiefhuistechnologie. Op de tweede dag kiest de cursist voor de specialisatie installatie, met bijvoorbeeld verdieping in balansventilatie en verwarmen via ventilatielucht. De bouwkundige kant met verdieping in isolatietechniek en de daarbij behorende bouwfysica is ook een keuzemogelijkheid. In de middag worden twee energieneutrale projecten bezocht. Op dag 3 staat de bredere integrale samenhang centraal tussen de bouwkundige aspecten en de installaties.

Certificaat

De opleiding van het Passiefhuis Instituut is voor de Nederlandse markt vertaald en aangepast en wordt gegeven door stichting KERN. Wie slaagt, ontvangt het internationaal erkende en gewaardeerde certificaat Passiefhuis Vakman. Het examen vindt vrijdag 17 november plaats, voorafgegaan door een gratis examentraining op 10 november.

De opleiding kost 690 euro en deelname aan het examen 250 euro, cursuslocatie is Ede. Meer informatie en aanmelden kan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.