fbpx
Nieuws

Doekle Terpstra tot 2025 voorzitter

Doekle Terpstra is nog vier jaar langer voorzitter van brancheorganisatie Techniek Nederland. De ledenraad heeft ingestemd met de verlenging van zijn verbintenis aan de installateursvereniging. Bij Techniek Nederland zijn zo’n 5000 bedrijven in de technische installatiebranche en detailhandel aangesloten.

De 64-jarige Doekle Terpstra heeft zijn eerste termijn van vier jaar er op 1 februari 2021 opzitten. Volgens de statuten van de installateursvereniging kan de voorzitter eenmalig voor een nieuwe termijn van vier jaar benoemd worden. Daarna zal een opvolger komen.

Oud-vakbondsman Terpstra nam in 2017 het stokje over van Titia Siertsema, die vier jaar lang de werkgeversvereniging vertegenwoordigde. Die heette toen nog Uneto-VNI. Siertsema, voormalig directeur van de organisatie, nam het stokje over van Marcel Engels die twee termijnen Uneto-VNI vertegenwoordigde.

Doekle Terpstra ziet voor de volgende termijn van zijn voorzitterschap twee belangrijke thema’s; de coronacrisis en het klimaat. Die onderwerpen staan volgens de voorzitter van Techniek Nederland niet los van elkaar. Op korte termijn wil hij de installatiebranche en de technische detailhandel zo goed mogelijk door de crisis loodsen. Terpstra: ‘De orderportefeuilles van onze leden zijn nog redelijk op peil, maar we kijken bezorgd naar 2021. Extra investeringen in verduurzaming van de gebouwde omgeving, de infra en de industrie kunnen de effecten van de coronacrisis beperken. Als we nú investeren, werken we aan de doelen van het Klimaatakkoord en creëren we tegelijkertijd werkgelegenheid.’

Nieuwe naam, nieuw kantoor

De werkgeversorganisatie voor de techniekbranche veranderde vorig jaar haar naam van Uneto-VNI in Techniek Nederland. Terpstra: ‘Daarmee is glashelder geworden waar wij voor staan. Zeker nu we sinds vorige maand in Woerden gevestigd zijn, in een echt huis van de techniek. Ook dat is positief voor de uitstraling van de vereniging.’ Erik van Engelen, algemeen directeur van Techniek Nederland, is blij dat de voorzitter en de leden hebben gekozen voor een tweede termijn van vier jaar.

1 reactie op “Doekle Terpstra tot 2025 voorzitter

  1. Mark schreef:

    Tja…… er zullen vast “mensen” blij met hem zijn.
    Alleen de vraag is wel, welke belangen behartigt deze man. Volgens mij niet “kleine” installateurs.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.