fbpx
Nieuws

Hansgrohe koopt Easy Drain

De Duitse kranen en douchespecialist Hansgrohe neemt een meerderheidsbelang in ESS, de Nederlandse grondlegger van de Easy Drain douchegoot.

Met de overname gaat Hansgrohe zich naast het aanvoeren, nu ook richten op het afvoeren van douchewater in de badkamer. De stap past prima in de trend dat de grote sanitairbedrijven totaalaanbieders worden in de badkamer. Zo nam Geberit bijvoorbeeld Sphinx over, komt Grohe met complete keramieklijnen, en gaat Duravit zich ook storten op inbouwreservoirs en kranen.

Grondlegger douchegoot

Easy Sanitairy Solutions (ESS) is het bedrijf van de familie Keizers dat de afvoergoot met lage inbouw vorige eeuw bedacht, en de afvoertechniek patenteerde. Het bedrijf produceert naast de bekende drains voor vloer en wand ook doucheputten en sifons. Het hoofdkantoor zit in Oldenzaal. Productie vindt plaats, net over de grens, in het Duitse Bad Bentheim. Bij ESS werken 102 mensen. De uitvinding van de douchegoot heeft vorige eeuw geleid tot een groot aantal aanbieders van ondiepe douchegoten die zich door de vinding lieten inspireren.

Verkoop en distributie ongewijzigd

RM Sanitair in Deventer zorgt sinds jaar en dag voor de verkoop en distributie van de goten. Dit blijft voor de Nederlandse markt onveranderd. RM Sanitair is naast Easy Drain ook verantwoordelijk voor bijvoorbeeld sanitairmerk Looox en verkoopt het douchewanden. De overname zal vooral gevolgen hebben voor de internationale groei-ambities van zowel Hansgrohe als ESS. De verwachting is dat beide partijen elkaar kunnen versterken. ESS hoopt dat haar douchegootoplossingen met de steun van Hansgrohe wereldwijd verder door kunnen breken, zo laten Eric en Jürgen Keizers weten.

Voor de Nederlandse markt verandert er niet veel, al gaan RM Sanitair en Hansgrohe bekijken waar er strategisch samengewerkt kan worden. Topman Hans Jürgen Kalmbach van Hansgrohe verwacht een sterkere rol te gaan spelen in de badkamer met deze “investering in innovatie en designkwaliteit.”

Hansgrohe heeft afgelopen jaar een grote Water Studio in Amsterdam geopend. Naast showroom is dit ook een trainingscentrum. RM Sanitair is gevestigd in Deventer, waar het ook een toonzaal heeft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.