fbpx
Nieuws

Op zoek naar nieuwe technieken

Editie nummer 7 van het vakblad Installatie verschijnt op dinsdag 17 november. Met hierin onder andere een pilotproject in Uden, waar een innovatief bronconcept wordt geïnstalleerd. Met diepte van ‘slechts’ 24 meter, hoeft er niet door waterscheidende lagen heen geboord te worden en is het eenvoudiger de bron te regenereren, met bijvoorbeeld regenwater. Maar wat kunt u nog meer van ons verwachten?

Zelf uitvogelen

Duurzaam bouwen gaat niet zonder slag of stoot. Henk Jansen, eigenaar van Technisch Expert Jansen in Uithuizen, heeft zijn eigen energiepositieve woning ontworpen. Dat gaf interessante inzichten in zijn dagelijkse werk.

Warmte van het dak

De zonnecollector blijft achter bij het pv-paneel, dat stormenderhand het Nederlandse dakoppervlak verovert. En dat is zonde, want met de juiste
maatregelen kan in 2050 wel een kwart van de totale warmtevraag in woningen met zonnewarmte worden ingevuld. Welke smaken zonnewarmte zijn er zoal? En waar moet de installateur op letten? Een overzicht.

Meer stretch, meer laagjes

Mode in het algemeen gaat te snel voor een werkkledingleverancier, maar bij de ontwikkeling van nieuwe modellen houden fabrikanten natuurlijk rekening met de trends. John Peeters (Mascot Workwear) en Jannot Dibberink (Snickers Workwear) duiden ze.

Van baas naar leider

Veel installatiebedrijven worden klassiek geleid en gaan er prat op een ‘platte organisatie met korte lijnen’ te hebben. In de praktijk betekent dit: de alwetende directeur zegt wat er moet gebeuren en de medewerkers doen wat er gevraagd wordt. Modern werkgeverschap vraagt echter meer in de veranderende bouwketen, waarin installateurs steeds vaker de regie hebben. Wat is modern leiderschap? Hoe word je een lerende organisatie? Welke mensen passen daarbij?

Contact

Tips, zoals interessante projecten en technische ontwikkelingen, kunt u kwijt bij de redactie van Installatie. Mail ons ook wanneer jullie je door ons willen laten volgen in jullie dagelijkse praktijk.

Weten wat de commerciële mogelijkheden zijn voor print, online en content. Neem daarvoor contact op met onze media-adviseurs.

De nieuwe Installatie is te bekijken in ons online vakbladenoverzicht. Hier ook verschillende abonnementsvormen op onze vakinformatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.