fbpx
Nieuws

Water Studio: technici trainen

Hansgrohe heeft een nieuw middel om consumenten en professionals de ins en outs van watertechniek te vertellen. De Water Studio van het merk, de derde in Europa, herbergt naast een luxe showroom een trainingsruimte voor watertechniek. Het belevingscentrum staat in Amsterdam.

De sanitairfabrikant wil hier samen met partners trainingen gaan geven voor installateurs en badkamerspecialisten.

Freek Wiesenhaan (directeur Hansgrohe NL), wielrenner Peter Sagan, en CEO Hans Jürgen Kalmbach.

De nieuwe Water Studio van Hansgrohe is op 1 oktober geopend door drievoudig wereldkampioen wielrennen Peter Sagan. De sprinter is de kopman van het wielerteam van BORA-Hansgrohe.

Druk, kalk en CW-klasses

De trainingsruimte is ingericht in samenwerking met Geberit (leidingsysteem), DAB (drukverhogers) Fekon (waterontharders) en Remeha (warm water opwekking). Hier kunnen installateurs onderwezen worden op gebied van druk, dimensionering en berekening van badkamerinstallaties. “Op het gebied van techniek achter de muur is kennisdeling heel belangrijk”, zegt salesmanager Reto Gadient van Hansgrohe. Het merk wil op termijn een door de branche gecertificeerde opleiding watermanagement aan gaan bieden.

In de Water Studio staan alle kranen en douches van Hansgrohe en AXOR opgesteld. Consumenten en professionals, die ook zonder afspraak langs kunnen komen, kunnen hier niet alleen het sanitair bewonderen, maar ook de techniek en productiewijze ervaren. Voor architecten en sanitairspecialisten is een werkruimte waarin zij met hun klanten kunnen overleggen.

Video-impressie van de Water Studio in Amsterdam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.