fbpx
Nieuws

Innovatieprijs voor radiatorventilator

ClimateBooster heeft de Jan Terlouw Innovatieprijs 2019 gewonnen. Tijdens het Kiemt-Congres koos een vakjury uit drie genomineerden de winnaar. Jan Terlouw reikte zelf de prijs uit aan Henk de Beijer, directeur van ClimateBooster. De prijs was een cheque ter waarde van 10.000 euro.

De ClimateBooster is een ventilator die eenvoudig aan een radiator is te bevestigen. Het energiegebruik daalt onmiddellijk en de cv-ketel is klaar voor lage temperatuurverwarming. Volgens de jury sprong de ClimateBooster eruit vanwege hun integrale aanpak.

“De ClimateBooster maakt de energietransitie tastbaar en is voor iedereen, ook mensen met een kleine portemonnee betaalbaar”, aldus Jan Terlouw.

Negende keer

Stichting Kiemt reikte deze prijs voor de negende keer uit. De prijs heeft als doel innovaties en nieuwe bedrijvigheid op het gebied van energietransitie en circulaire economie in Oost-Nederland te stimuleren. De prijs geeft de winnaar een extra stimulans doordat de innovatie in de spotlights wordt gezet.

Ambitieprijs 2019

Naast de hoofdprijs reikte de jury onder voorzitterschap van Jan Terlouw ook de Ambitieprijs uit. Deze ging naar CaffeInk, een start-up die ecologisch pigment uit koffiedrab haalt. De ambitieprijs omvat 5.000 euro aan prijzengeld en vijf dagen advies/ondersteuning door Kiemt.

6 reacties op “Innovatieprijs voor radiatorventilator

 1. MarkS90 schreef:

  Wat een onzin-uitreiking. Om te beginnen bestaan deze ventilatoren al enkele jaren (JAGA) en ten tweede is er helemaal geen besparing. Want als je 6 kW warmte nodig hebt om je huis te verwarmen blijft dat 6 kW. Of je radiator nu blaast of niet. Het gaat om het transmissieverlies van binnen naar buiten en dat verbeter je niet door een lullig ventilatortje op een radiator.

  • cn schreef:

   de besparing is er als je een warmtepomp toepast, welke lt aanvoer vraagt. uiteraard heeft jaga al jaren de DBE op convectoren. dit gaat over bestaande radiatoren geschikt maken voor lt aanvoer.

 2. albers theo schreef:

  Wet van behoud van energie! De (tamelijk geringe) besparing zit ‘m misschien in een wat beter opwekkersrendement, doordat het afgiftesysteem bij lagere mediumtemperattuur wat beter rendeert.

 3. albers theo schreef:

  Wet van behoud van energie! De (tamelijk geringe) besparing zit ‘m misschien in een wat beter opwekkersrendement, doordat het afgiftesysteem bij lagere mediumtemperattuur funktioneert

 4. Ben schreef:

  €10.000 voor het nameken van de Speedcomfort ???

 5. Barend Kloppenburg schreef:

  Aansluiten op de verwarmingspomp van de ketel is nóg simpeler, wel een relais ertussen anders kan de print het niet aan. 6 jaar geleden werkte mijn vloerverwarmingspomp al zo. Kleine Aarde Boxtel!!
  Het Gaat ook prima met de ventilatoren van een ouderwetse computerkast, zoeken op de sloop.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.