Ga naar hoofdinhoud

Geberit en Sphinx in Nederland samen

De verkooporganisaties van Sphinx en Geberit in Nederland worden samengevoegd.

 

 

De samenvoeging van de salesorganisaties is de eerste échte exponent van de overname van Sanitec, moederbedrijf van Sphinx, door Geberit. De overname van het Finse sanitairbedrijf, dat onder meer ook Keramag en Koralle in de stal heeft, werd vorige maand goedgekeurd. Hiermee wordt Geberit, dat in Zwitserland zijn oorsprong heeft, in één klap een van de grootste sanitairbedrijven van Europa. Geberit laat weten dat voorlopig alles ‘business as usual’ blijft bij beide bedrijven, maar kondigt tegelijkertijd aan dat er “substantiële wijzigingen in de verantwoordelijkheden van beide bedrijven doorgevoerd worden”. 

 

Menno Portengen, directeur van Geberit Nederland, gaat als directeur de gecombineerde verkooporganisatie per 7 april leiden. Hij neemt hierin de functie over van Reginald Thal, managing director van Sphinx. Geberit heeft niet bekend gemaakt of de samenvoeging verdere personele gevolgen gaat hebben. Vooralsnog richten beiden bedrijven zich op dagelijkse business. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Met de gratis nieuwsbrief van Installatie.nl ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en actuele ontwikkelingen in de installatiebranche, productnieuws en installatiefouten.

Laatste nieuws

Premium

Intergas stapt met warmtepomp Xceed door naar propaan

Grotere rol ventilatie in duurzame woning

Pvt-paneel krijgt teracotta variant

Kabinet wil CO2-meter in elk klaslokaal

‘Teruglevertarief voor zonnepanelen is niet onredelijk’

Consument koopt warmtepomp op basis van één offerte