fbpx
Badkamer in beeld

Douchethermostaat veilig voor kinderhandjes

Hansgrohe komt met een nieuwe uitvoering van haar hardlopers Ecostat en Croma. Nieuw bij de Ecostat E thermostaatkraan is dat de waterloop door het kraanhuis is aangepast, zodat kinderen nooit meer hun handen kunnen bezeren door heet water.

De Ecostat E wordt in maart op de ISH in Frankfurt gelanceerd en komt in de loop van 2019 naar Nederland. De thermostaatkraan heeft een zogeheten ‘softcube’-ontwerp. Een vierkant uitgangspunt, maar wel met afgeronde hoeken.

Kindvriendelijk

CoolContact heet de bescherming tegen verbranden, iets wat vooral bij kleine kinderen in bad of onder de douche kan voorkomen. De behuizing blijft koel omdat warm en koud water elkaar niet kruisen. Het instromende koude water in het inbouwdeel wordt zo geleid dat het meteen achter de hele voor- en achterkant langs in de richting van de thermostaatkardoes stroomt. Het hete water wordt daarentegen direct uit de wandaansluiting naar de kardoes geleid: en komt dus niet in contact met het oppervlak. Naast deze slimmigheid heeft de thermostaatkraan ook een SafetyStop bij de greep van de thermostaat. Deze voorkomt dat er onverwacht heet water uit de douche komt. 

Croma

Ook de best verkochte douche van het merk, de Croma, komt in een nieuwe uitvoeringen. De Croma E hoofddouche heeft een straalplaat die in een hoek te verstellen is. De handdouche komt er in een ronde uitvoering en een met afgeronde hoeken, en heeft een variant met de mechanische drukknop die die de Duitsers Select noemen. Hiermee kan de gebruiker kiezen tussen de drie straalsoorten. Hansgrohe heeft ook een nieuwe douchekop-schuif ontwikkeld, waarmee de handdouche aan de glijstang zit. Door een nieuw foefje kan deze nu met een hand op hoogte worden gesteld. Andere feature is dat de omstelling van hoofddouche naar handdouche bij de nieuwe Ecostat op de douchepijp gebeurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.