fbpx
Nieuws

ISH-plattegrond op de schop

De grootste installatievakbeurs ter wereld, de ISH in Frankfurt, gaat er komende editie anders uitzien. Meer dan de helft van de exposanten verkast op het beursterrein. En voor het eerst wordt de beurs nu volledig doordeweeks gehouden. De beurs is van maandag 11 tot en met vrijdag 15 maart. Verwacht wordt dat zo’n 200.000 professionals de beurs bezoeken, waarvan zo’n 4000 uit Nederland.

Op de ISH krijgt de Nederlandse markt een kijkje in de installatietechniek van de komende jaren. Op de beurs is doorgaans te zien, wat pas pas een jaar later in Nederland op de VSK te zien is. Hal 8, traditiegetrouw de drukst bezochte hal van de beurs, verhuist in zijn geheel naar de nieuw gebouwde hal 12 op het beursterrein in Frankfurt. Dit betekent dat de grote verwarmingsreuzen als Bosch (Nefit), Vaillant, BDR Thermae (Remeha) en Viessmann, maar ook de warmtepompenaanbieders niet meer op hun vertrouwde stekje staan. De fonkelnieuwe hal 12, een hal van twee verdiepingen met een oppervlak van meer dan 30.000 m2, wordt dit voorjaar geopend. Netto heeft de ISH zo’n 6000 m2 meer beursaanbod dan voorheen: de bezoekers kunnen zich vergapen aan in totaal ruim 261.000 m2 expositieruimte.

Stoelendans

Plattegrond: dubbelklik voor vergroting

In totaal krijgen 1500 van de 2500 standhouders een nieuwe plek. De aircobedrijven verkassen naar hal 8 en de fabrikanten die hun stekje in hal 6 hadden, verkassen naar de benedenverdieping van hal 4. Onder dit dak komen ook de gereedschappen en bevestigingsmaterialen te zitten. Deze move heeft weer gevolgen voor de sanitair-aanbieders uit het verre Oosten. Zij krijgen in hal 1 op het complex nu hun eigen afgebakende hal. De organisatie drukt bezoekers dit jaar op het hart om zich goed voor te bereiden, om te voorkomen dat bezoekers verdwalen op het immense terrein. Hiervoor heeft de ISH bijvoorbeeld een app. Vroege vogels kunnen hier al kaarten reserveren.

Water & Energy

De serie Luv van Duravit op de ISH 2017 in Frankfurt.

De beurs blijft grofweg bestaan uit twee grote onderdelen. Met ISH Water heeft de beurs 7 hallen waarin de grootste sanitairmerken ter wereld hun plannen voor de komende twee jaar ontvouwen. In tegenstelling tot de installatie-collega’s blijven zij wel allemaal op hun vertrouwde plekjes. De nieuwe maandagopenstelling is met name goed nieuws voor showroomhouders. Deze doorgaans rustige dag in de badkamertoonzalen kan nu aangewend worden voor beursbezoek. Overigens is een deel van de noviteiten op 15, 16 en 17 april ook te zien in Nieuwegein, waar een aantal samenwerkende sanitairfabrikanten de ISH Noviteitenshow organiseren.

In het meer westelijke deel van het beursterrein is ISH Energy te bezoeken, met grofweg alle werktuigbouwkundige installatietechniek die je je maar voor kunt stellen.

Hier uiteraard veel aandacht voor nieuwe duurzame installatietechniek, ICT-oplossingen, en het nieuwste op het gebied van installatiematerialen. Extra aandacht deze editie voor binnenluchtkwaliteit, BIM en de allesomvattende digitalisering van de installatietechniek.

Ook voor de thuisblijvers

Installatie.nl is uiteraard, net als vorige edities, aanwezig op de beurs om verslag te doen. Nieuwsbriefabonnees zullen al tijdens de beurs op de hoogte worden gehouden. Nog geen nieuwsbriefabonnee? Klik hier.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.