fbpx
Nieuws

Met de AB-QM 4.0 regelafsluiters breidt Danfoss zijn productrange van drukonafhankelijke regelafsluiters voor HVAC verwarmings- en koelsystemen uit. De afsluiters zijn speciaal ontworpen om te combineren met conventionele motoren of met de Danfoss NovoCon® S digitale servomotor. Ze maken met name HVAC 4.0-oplossingen mogelijk in smart buildings zoals hotels of kantoren.

De 100 procent autoriteit, dankzij de ingebouwde drukverschilregelaar, blijft ongewijzigd. Dit zorgt voor de zeer nauwkeurige, drukonafhankelijke, regelprestaties van de afsluiters. In vergelijking met de huidige modellen zijn er verschillende belangrijke wijzigingen en verbeteringen doorgevoerd.

Nieuw ontwerp

Het afsluiterhuis en de ingebouwde regelafsluiter en drukverschilregelaar zijn nieuw ontworpen. Door innovatief PPSU-polymeer te gebruiken, wordt het effect van verkalking en vervuiling als gevolg van aanwezige ijzeroxide in vergelijking met andere, veelal gebruikte materialen, sterk verminderd. Intensieve tests bewijzen de nauwkeurige regelprestaties en de lange levensduur. De drukklasse is verhoogd van PN16 naar PN25, terwijl het vereiste drukverschil slechts 16 kPa bedraagt.

Het instelbare debiet van de AB-QM 4.0-kleppen is aanzienlijk verhoogd, bijvoorbeeld voor de uitvoering DN15 van maximaal 450 naar 650 l/h. Hierdoor kunnen grotere vermogens worden geregeld met kleinere afsluiters. De laagst mogelijke debiet instelling is verlaagd van 20 procent naar 10 procent van nominale debiet. De afsluiters zijn ook verkrijgbaar als high-flow of low-flow uitvoering. Zoals de DN15 HF met een regelbare capaciteit van 120 tot 1200 l/h. Of de DN15 LF met een regelbare capaciteit van 20 tot 200 l/h in vollast. Vanwege de hoge regelnauwkeurigheid in combinatie met de drukonafhankelijkheid kan tot een zeer kleine deellast worden terug gemoduleerd.

Binnen- of buitendraad

Alle AB-QM 4.0 afsluiters zijn verkrijgbaar met binnen- of buitendraad, met of zonder meetnippels. De instelschaal van de voorinstelling is vanuit verschillende richtingen zichtbaar, zelfs met een gemonteerde servomotor.

De nieuwe AB-QM 4.0 regelafsluiters in de maten DN15 en DN20 zijn, samen met de eveneens nieuwe thermische motoren TWA-Q vanaf nu leverbaar. De versies DN25 en DN32 zijn naar verwachting medio 2021 beschikbaar.

Alle afsluiters zijn bedoeld voor gebruik met zowel conventionele (on-off of modulerende) servomotoren als met de Danfoss NovoCon® S digitale servomotor, die kan worden geïntegreerd in gebouwbeheersystemen (GBS) via BACnet of Modbus bus-communicatie. De AB-QM 4.0 regelafsluiters zijn in combinatie met de Novocon® S motoren smart building concepten in commerciële utiliteitsgebouwen zoals hotels of kantoorgebouwen te gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.