fbpx
Nieuws

Duurzaamheidsscan voor gebouwen

Dutch Green Building Council heeft een online tool geïntroduceerd die snel inzicht geeft in de duurzaamheid van een gebouw.

‘Goede eerste stap’

Deze Dutch Green Building Scan beoordeelt een gebouw binnen 10 minuten op 9 verschillende duurzaamheidsonderwerpen. De score wordt vergeleken met soortgelijke gebouwen. Martin Mooij, Hoofd Certificeren en Beheer van DGBC: “De scan vormt een goede eerste stap om de duurzaamheidprestaties te verbeteren en de operationele kosten van het gebouw terug te brengen.”

Tips voor verduurzaming

De gebouwen die in de database staan, hebben allemaal al een voorlopige score gebaseerd op basis van informatie van bijvoorbeeld het Kadaster. Bij de duurzaamheidsscore worden ook tips gegeven om het gebouw verder te verduurzamen. Ook is te zien op welke onderdelen een gebouw bovengemiddeld goed scoort. De Dutch Green Building Scan is gebaseerd op de meest recente BREEAM-NL systematiek voor bestaande gebouwen (BREEAM-NL In-Use).

Preview

De Dutch Green Building Scan is vanaf nu beschikbaar voor deelnemers aan van de Dutch Green Building Council. Geïnteresseerden kunnen hier een preview bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.