fbpx
Nieuws

Eerste editie van 2017

Aanstaande vrijdag verschijnt het eerste nummer van Installatie en Sanitair van 2017. Wat kunt u deze editie op de deurmat verwachten?

Dankzij gedurfde installatietechnieken moeten weer toptijden worden gereden in het vernieuwde Thialf. De betrokken specialisten, Warmtebouw (W) en Croonwolter&Dros (E) likken hun vingers af bij de koppelingen met duurzame technieken en in secties regelbare ijsbaan.

Erkenning

Het kabinet is overtuigd: installatiebedrijven en (service)monteurs moeten per 1 januari 2019 voldoen aan een nieuwe wettelijke erkenning om vanaf dan alleen nog gasgestookte installaties te plaatsen en te onderhouden. We zetten de vragen en antwoorden op een rij.

Geitenmelk

Installateur Wido Verhees heeft een unieke vinding op zijn naam staan: een warmteterugwinning uit geitenmelk. Het kostte wel wat hoofdbrekens en diverse compressoren, maar nu werkt het probleemloos.

Plaatstaal

Het klassieke keramiek in de badkamer is niet langer een vanzelfsprekendheid. Composiet, maar ook plaatstaal wint terrein. Op het gebied van design gaat een wereld open. We nemen een kijkje in de fabriek van Alape, dat naast Bette en Kaldewei tot de voornaamste aanbieders van dit materiaal behoort.

Kwaliteitsborging

De Wet Kwaliteitsborging heeft grote gevolgen voor de installatiebranche. In 2017 kan de bouwsector er nog mee stoeien, vanaf 1 januari 2018 wordt het menens. H.Ek Installatiemaatschappij uit Den Bosch loopt in de installatiebranche voorop. Wat zijn haar ervaringen en wat kan de installateur ervan leren?

1 reactie op “Eerste editie van 2017

  1. […] snelste laaglandbaan ter wereld maken. In het nieuwste editie van vakblad Installatie en Sanitair, die deze week verschijnt, een grote reportage over de techniek. Hierin spreken Henk Overeem van installateur Warmtebouw en […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.