fbpx
Nieuws
Eerste leningen uit Energiebespaarfonds

De eerste leningen uit het Nationaal Energiebespaarfonds zijn verstrekt.

Minister Stef Blok (Wonen en Rijksdienst) en vertegenwoordigers van de Rabobank, de ASN Bank, het Nationaal Energiebespaarfonds en het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn) bewonderden afgelopen week de nieuwe kozijnen met hoogrendementsbeglazing, de isolerende buiten deuren en de net aangebrachte zonnepanelen bij de familie Roubos in Almere. De woning is in een korte tijd een transformatie ondergaan. De familie Roubos uit Almere is als een van de eersten aan de slag gegaan met de Energiebespaarlening. De maatregelen worden uitgevoerd aan hun woning uit 1982 waar ze nu 11 jaar wonen. Ook in Babberich, Gulpen, Mijdrecht en Den Haag werden de eerste leningen verstrekt.

Nationaal Energiebespaarfonds

Vanaf 21 januari 2014 is het voor huiseigenaren mogelijk om een Energiebespaarlening af te sluiten. Hiermee kunnen zij slim investeren in energiebesparende maatregelen. De Energiebespaarlening biedt een lage rente, de lening kan op ieder gewenst moment boetevrij afgelost worden en is in bepaalde gevallen fiscaal aftrekbaar is. Door de energiebesparende maatregelen wordt de energierekening door minder energieverbruik lager en de waarde van de woning mogelijk hoger. Uneto-VNI verwacht dat de installatiebranche door deze leningen, en de lage BTW, particulieren eerder en meer investeren in energiebesparing.

2 reacties op “Eerste leningen uit Energiebespaarfonds

 1. Le Grand schreef:

  Deze Energiebespaarlening is alleen bedoeld voor mensen die bij elke bank aan kunnen kloppen voor een lening.
  Als u een gewoon inkomen heeft of AOW er kunt u veel besparen door niet te reageren.
  De lening is bedoeld om rijken nog rijker te maken dus geen brede volksregering.
  Vandaar,dat zonnepanelen voornamelijk liggen op de duurdere woningen,dus maak u geen illusie,dat u ervoor in aanmerking komt.
  Het wordt pas een sociale regeling als iedereen gebruik kan maken van de lening; het inkomen moet geen probleem zijn,want het moet zich immers zelf terug betalen in de looptijd van 7 of 10 jaar.

 2. […] een Energiebespaarlening voor woningeigenaren is er sinds 8 juni ook een lening speciaal voor Verenigingen van Eigenaren […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.