fbpx
Nieuws

Urinoir tegen wildplassende vrouwen

Een urinoir in de openbare ruimte dat overdag onder de grond zit en ’s nachts naar boven komt. Voor mannen bestond het al, maar sinds donderdag is er ook een variant voor vrouwen. Op de Dam in Amsterdam heeft de Apeldoornse fabrikant Urilift het eerste verzonken urinoir ter wereld geplaatst dat zowel voor mannen als vrouwen toegankelijk is.

Wildplassen tegengaan

Deze zogeheten ‘Urilift Combi’ bestaat uit 2 plaspalen voor mannen en een afsluitbaar vrouwengedeelte met toiletpot. Overdag verdwijnt het urinoir onder de grond, ’s avonds en ’s nachts verschijnt de toilet aan het oppervlak. De vrij toegankelijke toilet is vooral bedoeld om wildplassen in de binnenstad tegen te gaan.

Spoelt automatisch

De Urilift Combi is gemaakt van roestvaststaal en om vandalisme te voorkomen zijn ze zo ontworpen dat er geen onderdelen te verbuigen of af te halen zijn. De unit is aangesloten de waterleiding. Het vrouwengedeelte wordt na elk gebruik gespoeld. Bij de plaspalen gebeurt dit automatisch 6 keer per uur.

Urilift plaatste de voorbije jaren wereldwijd al 200 verzinkbare plaspalen voor mannen. Volgens het bedrijf werd het hoog tijd dat er ook voor vrouwen een openbare plasvoorziening kwam voor in de nacht.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.