fbpx
Nieuws

Eigen coronatesten voor installateurs

Techniek Nederland heeft voor installateurs extra testcapaciteit voor coronatesten geregeld. Deze commerciële testen, buiten de GGD om, moeten het mogelijk maken om medewerkers sneller te testen op het Covid-19 virus.

Met deze dienst, voorbehouden aan leden van de branchevereniging, kunnen bouwers en installateurs buiten de GGD om hun medewerkers laten testen op corona.

Kosten

In samenwerking met arbodienst Richting hebben Techniek Nederland en Bouwend Nederland voor de bouw- en technieksector contact gelegd met U-Diagnostics/het Huisartslab, die de werknemers van hun leden sneller kunnen testen, zodat ze ook weer sneller aan het werk kunnen. De individuele PCR test kost 100 euro inclusief btw, maar is gratis als de test wordt aangevraagd met een verwijzing van een huisarts of bedrijfsarts. De kosten worden dan vergoed vanuit een landelijk zorgbudget waaruit de testen van de GGD ook uit worden betaald.

Het U-Diagnostics/hetHuisartslab heeft een eigen infrastructuur van ongeveer 30 testlocaties. Ze werken samen met twee grote laboratoria in Duitsland. De uitslagen volgen doorgaans de dag na de testafname. Voor 60 euro per test kunen ook medewerkers zonder klachten worden getest, bijvoorbeeld collega’s van besmette medewerkers. Het laboratorium is door het RIVM gevalideerd. Alle positieve testen worden door hen bij de GGD gemeld. Dat zijn ze wettelijk verplicht. Zij stellen de benodigde data ter beschikking aan de GGD, zodat die meegenomen kunnen worden in de nieuwe, landelijke corona-app.

6 reacties op “Eigen coronatesten voor installateurs

 1. jos schreef:

  Beste mensen ,

  We kunnen nog zoveel testen , maar als ik in de supermarkt kom en zie dat van de twaalf mensen die er lopen , er TIEN Geen mondkapje dragen en het personeel het mondkapje in de meeste gevallen op hun kin heeft hangen , dan komen we niet ver en zal het aantal besmettingen alleen maar toenemen .De overheid moet met een nood-wet in winkels, supermarkten en alle openbare gelegenheden , mondkapjes verplichten met als stelregel Heb je geen mondkapje kom je niet binnen .Doe je het toch ,hoge boetes uitdelen .Zet beveiligers neer bij winkelcentra met Boa -bevoegdheid en hun kosten zijn er snel uit. Mensen blijven echt adviezen negeren ,omdat het nog niet wettelijk vast-gelegd is .

 2. Ruud schreef:

  Wat een onnozele redenatie met je zorgen om mondkapjes. De mensen die wel een mondkapje dragen wanen zich onaantastbaar… hebben opeens geen regels meer.
  Gewoon normaal doen, afstand houden en elkaar wat ruimte geven. Is het druk? Dan wacht je maar even…

 3. jos schreef:

  Beste Ruud,

  Helemaal niet onnozel Je hebt voor en tegenstanders van mondkapjes , maar als iets verplicht wordt gesteld , moet je niet onnozel eigenwijs zijn en dat zijn teveel mensen op dit moment en zie het resultaat , ga zo door kerel ! en de hele economie gaat onderuit.

 4. Ruud schreef:

  Uhu…heb je het gemiddelde stoffen maskertje gezien? Inderdaad…hoef denk ik niet uit te leggen welk type masker eventueel misschien zou kunnen helpen.
  En dan een andere vraag, het vuile masker, vaak dagen achtereen gedragen … Wat gebeurt daarmee? En stel dat daar het covid in zou zitten… inderdaad, ligt gewoon bij het huisafval/ op straat/ in het ov.
  En niet te vergeten, het interview met onze minister Hugo en zijn uitlatingen over mondkapjes het is om te lachen. En dan de negatieve effecten op het lichaam van het constant dragen van een mondmasker. Ja, die zijn er ook.

  Sterkte in deze tijden. Ieder z’n mening.

 5. jos schreef:

  Beste Ruud,

  Als iets verplicht wordt gesteld kan je een mening hebben om het niet te doen , maar dan toch bewust niet een mondkapje dragen terwijl een duidelijke verplichting is uitgesproken dan ga je tegen het maatschappelijke belang in en daar help je je eigen familie ,vrienden ,collega etc….niet mee , moet je straks niet gaan jammeren als Nederland voor jaren in armoede beland. Hoe meer we eensgezind handelen , hoe sneller we door deze moeilijke tijd heen komen .Wat je zegt, ieder z,n mening .Ook jij sterkte toegewenst.

 6. John schreef:

  “als iets verplicht wordt”…dat is het op dit moment nog niet en duurt ook nog wel even verwacht ik aangezien dit eerst in de wet moet worden vastgelegd… tot die tijd is het niets anders als een advies en sta je dus vrij om te kiezen of je het wel of niet draagt….
  Een mondmasker geeft niets meer als schijnveiligheid en mensen gaan daardoor de echte regels juist negeren, in maart hadden we ook geen maskers en hebben we met z’n allen het toch weten te verlagen.. maar goed dit zou een eindeloze discussie kunnen worden en heb persoonlijk begrip voor beide kanten… Werkse jongens en blijf gezond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.