fbpx
Nieuws

Energiemodule compacter

Factory Zero heeft zijn bestaande energiemodule onder handen genomen. De vernieuwde unit is compacter, is handiger te servicen en maakt gebruik van een minder belastend koudemiddel.

De Centrale Energiemodule combineert een warmtepomp met boiler, een wtw en een omvormer voor zonnepanelen. De installatie bestaat uit twee onderdelen: een binnen- en dakdeel. Het product is plug & play installatie en zonder koeltechnische handelingen. De installatie wordt uitgevoerd onder verantwoordelijkheid van Factory Zero. 

Compacter

Nieuw aan het binnendeel zijn de compactere afmetingen, de hoogte ten opzichte van de vorige versie is met 30 cm verlaagd naar 1,5m. Ook is de interne opbouw aangepast, zodat service en onderhoud makkelijker uit te voeren zijn. Verder is de opbouw aangepast zodat een grotere range van hellingshoeken mogelijk wordt. Ook hier is de vormgeving aangepast met een nieuwe, slanke afdekkap die toegang geeft tot de platenwisselaar.

Factory Zero heeft de vernieuwingen doorgevoerd op basis van ervaring uit het veld. Zo komt de wens voor minder ruimtegebruik vooral voort uit renovatieprojecten met krappe zolders. Een analyse van servicecases resulteerde in een andere opbouw van binnen- en dakdeel. 

Koudemiddel

Factory Zero gebruikt het minder milieubelastend koudemiddel R32 (GWP van 675), ten opzichte van R410a (GWP van 2088) in de oude versie. Daarnaast is de configuratie zo aangepast dat service en onderhoud van binnenuit gedaan kan worden.

De module kan uitgevoerd worden met het dakdeel i voor schuine daken en het dakdeel p voor platte daken. Voor de warmtepomp zijn 3 vermogens toepasbaar: 4, 6 en 8 kW. De boiler heeft standaard een volume van 200 liter en kan vergroot worden naar 300 liter. De balansventilatie met warmteterugwinning heeft een capaciteit van 400 m3/uur. Koeling is standaard geïntegreerd.

Voor het geheel is een gelijkwaardigheidsverklaring NTA8800 van KIWA ontvangen. Ook is de energiemodule in verschillende rekentools beschikbaar gekomen, zoals Uniec3.

Bouwbeurs

Factory Zero toont de vernieuwde Centrale Energiemodule tijdens de Bouwbeurs van 6 t/m 10 februari in de Jaarbeurs in Utrecht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.