fbpx
Nieuws

Energieneutrale woningen geopend

Onder luid applaus van de aanwezigen zijn dinsdag 2 oktober twee bijzondere nieuwbouwwoningen aan de Tasmanweg 159-161 in Hoek van Holland geopend. Het bouwproject is een samenwerking tussen Woningbouwvereniging Hoek van Holland (WVH) met Jan Snel, het Hoogheemraadschap van Delfland, Aspar en de Hoekse Druppies.

Belangrijk in dit bouwproject was de snelle realisatie van betaalbare en energieneutrale woningen. Directeur-bestuurder Marcel Korthorst van WVH: “Dankzij de innovatieve bouwmethode van Jan Snel zijn de woningen betaalbaar en snel gebouwd.”

Hans Oosterhoff, accountmanager bij Jan Snel: “Omdat de woningen worden gemaakt in de fabriek, is er minder overlast voor de omwonenden. De bouwmethode is dus een goede oplossing voor bouw in bestaande wijken en maakt het mogelijk om de huur betaalbaar te houden.” De woningen zijn voor WVH ook de eerste nieuwgebouwde energieneutrale woningen. Ze zijn gasloos en wekken zelf de energie op voor verwarming, ventilatie, warm water, verlichting én alle elektrische apparaten in huis.

Snelle productie

De woningen zijn van hoogwaardige kwaliteit met een warmtepomp, koeling, keuken en badkamer. De woningen zijn nul-op-de-meter (NOM-woning) en grotendeels circulair. Meer dan 90 procent van de materialen in de woningen kan worden hergebruikt. Indien nodig kunnen de woningen worden gedemonteerd en elders weer worden opgebouwd. De woningen zijn leverbaar in verschillende modellen en kunnen binnen vier weken woonklaar zijn. Met deze mogelijkheden stelt Jan Snel woningbouwverenigingen in staat om in zeer snelle tijd betaalbare en energieneutrale woonprojecten op te leveren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.